buna ziua !
am si eu o intrebare la dumneavoastra : daca fostul sot introduce actiunea de partaj , el locuind in judetul hunedoara si eu avand domiciliu in judetul brasov , pot solicita stramutarea procesului la domiciliul actual al meu ?
In cazul impartirii bunurilor comune ale sotilor cerute pe cale principala, in timpul casatoriei sau dupa desfacerea casatoriei, competenta se stabileste potrivit regulilor comune:
cand bunurile a caror impartire se cere sunt toate mobile, este competenta instanta de la domiciliul paratului (art. 5 C. proc. civ.)
atunci cand exista si bunuri imobile in masa partajabila, este competenta instanta in a carei raza se afla imobilul (art. 13 C. proc. civ.)
cand fiecare din parti sesizeaza o alta instanta, ambele fiind competente si daca exista identitate de parti, de obiect si de cauza, instanta cea din urma investita trimite cauza instantei mai intai sesizate (daca sunt de acelasi grad) sau instantei de grad mai inalt (daca sunt de grade diferite) (art. 163 C. proc. civ.)
Se invoca exceptia de necompetenta teritoriala nu intervine stramutarea cauzei.