avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli de judecata solicitate de partile civile in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli de judecata solicitate de partile civile in cadrul judecarii laturii penale. Admisibilitate

Am avut de curand o speta:
In cadrul unui proces penal, inculpatul a recunoscut savarsirea faptei conform prevederilor art. 320 indice 1 C.P.P., iar latura civila s-a disjuns.
La momentul judecarii laturii penale, partile civile au solicitat acordarea cheltuielilor de judecata, anume onorariu avocat, pentru faza de urmarire penala si faza de judecata, pana la solutionarea laturii penale.
Aceasta cerere a fost respinsa ca inadmisibila, exceptie care nu a fost invocata de parti, nici de instanta din oficiu, deci nu a fost pusa in discutia partilor.
Ce parere aveti? As avea sanse in recurs strict pe acest motiv de respingere ca inadmisibila a cererii de acordare cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 19:46, 26 Mai 2011
daca s-a disjuns latura civila inseamna ca se pot recupera cheltuielile pe cale civila printr-o actiune separata. nu cred ca e un motiv intemeiat pt a promova recurs.
athe a scris:

daca s-a disjuns latura civila inseamna ca se pot recupera cheltuielile pe cale civila printr-o actiune separata. nu cred ca e un motiv intemeiat pt a promova recurs.

Asa este, multumesc pentru raspuns. Singura problema de care m-as fi putut lega este ca exceptia inadmisibilitatii nu a fost invocata in sala si nu a fost pusa in discutia partilor....dar pe fond rezultatul ar fi acelasi.
Voi solicita aceste cheltuieli si in cadrul actiunii civile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungere actiune civila din procesul penal ralucagogiltan ralucagogiltan in cazul unui proces penal in care inculpatul recunoaste fapta facandu-se aplicarea art 320 ind. 1 c.pr.pen., s-a disjuns actiunea civila. in acest caz, este ... (vezi toată discuția)
Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Disjungerea laturii civile a procesului penal okey okey daca la un proces penal se disjunge penalul de civil inculpatul mai are treaba cu procesul civil (asigurator + victime ) sau cum este ? Il avantajeaza pe ... (vezi toată discuția)