avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta

Mai exista in Codul Penal infractiunea de insulta ?
Intro adunare publica am fost jignit si insultat adresandu-mi-se injurii pe care nimeni nu le poate suporta.
Exista vreo posibilitate de a actionana in instanta pe cel care ma jignit ?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 21:29, 26 Mai 2011
Nu , din pacate in acest moment, atat infractiunea numita ,,insulta" , cat si cea numita,,calomnie" , sunt dezincriminate.Insa aveti posibilitatea de a va adresa instantei civile cu o actiune prin care sa pretindeti despagubiri, daune morale, pentru atingerea imaginii si demnitatii dvs.
Insulta si calomnia,in temeiul deciziilor pronuntate de ICCJ au fost dezincriminate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)
Exista temei legal pentru urmatoarea situatie? LifeRider LifeRider Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie si dorim sa cunoastem optiunile legale de remediere. Pe scurt, o persoana denigreaza doua persoane fizice ... (vezi toată discuția)