Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj (situat la demisolul blocului), ambele propietate privată şi, bineînţeles X-( acest loc de parcare îmi este ocupat ocazional de către diferiţi cetăţeni care nu găsesc loc de parcare şi, destul de des, de anumiţi vecini din bloc; iar în faţa garajului îşi parchează automobilele diferiţi cetăţeni.
Doresc să i-au măsuri legale împotriva acestor vecini/cetăţeni şi aş dori să mă sfătuiţi cum să procedez pentru a-i determina pe aceşti vecini/cetăţeni să nu mai parcheze pe locul meu şi în faţa garajului, şi cum pot obţine daune materiale de la ei.
Întrebările mele sunt următoarele:
- ce pot face în momentul în care găsesc pe locul meu de parcare automobilul respectivilor vecini (pe care i-am rugat verbal frumos să nu îşi mai parcheze vehiculul pe locul meu, dar care nu au înţeles acest lucru) ?
Unde trebuie să dau telefon pentru a cere ridicarea automobilului: la Primărie, la
secţia de poliţie de care aparţin, la poliţia locală… ?
Ce proceduri trebuie să urmez pentru a cere daune materiale vecinului/cetăţeanului în cauză ?
- ce pot face în momentul în care găsesc parcate în faţa garajului automobile, ţinând cont că îmi blochează accesul în garaj (nu de tot, dar mă incomodează destul de serios fiind nevoit să fac manevre suplimentare cu atenţie sporită pentru a nu avaria automobilul meu şi cel al „intrusului” :D , ieşirea din garaj fiind şi mai complicată) ?
- care sunt procedurile legale pe care trebuie să le urmez pentru a cere daune materiale acestor persoane care parchează în faţa garajului, dar mai ales acelor vecini care tot parchează sfidător pe locul meu de parcare proprietate privată ?
- din câte am înţeles eu dacă îi blochezi vehiculul respectivului, îi ridici ştergătoarele, pliezi oglinzile, dezumfli anvelopele ş.a. :giggle: se consideră că îţi faci dreptate singur (cu toate că îţi este încălcată proprietatea privată făţiş şi fără nici o jenă, iar în alte ţări – vezi S.U.A. – ai dreptul să ţi-o aperi cu arma în mână !!!), ceea ce nu este indicat.
Aş dori să îmi spuneţi dacă legea permite/acceptă/consideră îndreptăţită punerea unui bileţel sub ştergătoare şi cum ar trebui să fie redactat acel bileţel pentru a nu, Doamne fereşte, leza în vreun fel sentimentele inculpatului :rofl: ) ?
- intenţionez să filmez şi să fotografiez automobilele respective şi pe proprietarii lor atunci când îmi încalcă proprietatea.
Cât de mult şi în ce fel ţine cont legea de aceste dovezi ?
Menţionez următoarele:
- curtea în care se află locul de parcare este propietatea privată a asociaţiei de locatari de care aparţin (şi toţi vecinii şi-au amenajat propriul loc de parcare);
- fiecare plătim impozit la Primărie pentru ea (şi implicit locul de parcare);
- vecinii care parchează pe locul meu o fac pentru că îl găsesc pe al lor ocupat (pe mine nu mă interesează acest lucru) dar şi din rea voinţă din moment ce i-am rugat în repetate rânduri să nu o mai facă şi degeaba, iar cetăţenii parchează în faţa garajului pentru că nu găsesc loc unde au ei treabă (pe mine, din nou, nu mă interesează acest lucru :)) );
- locul de parcare este marcat cu un semn „PARCARE PRIVATà TITLU DE PROPRIETATE NR. ...” şi la intrarea în curte este pus un semn pe un stâlp cu inscripţia „PARCARE PROPRIETATE PRIVATà PARCAREA INTERZISÔ iar pe poarta de la garaj unul cu „GARAJ PARCAREA INTERZISÔ;
- actele de proprietate sunt pe numele părinţilor (eu am 25 de ani).
Vă mulţumesc anticipat pentru orice sfat/recomandare, dar şi pentru timpul acordat citirii acestui mesaj. :D
Cel mai recent răspuns:
marshanna , utilizator
12:49, 22 Noiembrie 2017