avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... solicitare c/val reparatie efectuata pe RCA de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

solicitare c/val reparatie efectuata pe RCA de la asigurat de catre asigurator

In data de 20.06.2007 a avut loc un accident de circulatie intre 2 autoturisme , ambele suferind avarii.
In acest eveniment a fost implicat soferul A si soferul B.
Procesul verbal de constatare al politiei a stabilit vinovatia soferului B care a intrat in intersectie pe culoare rosie a semaforului.
Urmare acestui proces verbal soferul A si-a reparat masina pe asigurarea RCA a soferului B.
Intre timp soferul B a dat politia in judecata schimbandu-si declaratia data la politie unde a recunoscut ca a intrat pe culoarea rosie, si a afirmat ca a intrat in intersectie pe culoarea verde, oferind ca martor si pasagera din dreapta.
Soferul B a castigat procesul cu politia si astfel i s-au anulat punctele de contraventie si amenda.
Urmare acestui fapt firma de asigurari RCA a solicitat contravaloarea reparatiei de la soferul A.
Soferul A , avea la acel moment polita RCA dar si polita CASCO la aceeasi firma de asigurari dar diferita de a soferului B.C
Astfel soferul A s-a dus sa discute cu asiguratorul CASCO despre aceasta situatie iar asiguratorul CASCO a sfatuit soferul A sa lase cazul in seama lor.
Drept urmare soferul A nu s-a mai prezentat la cererea de conciliere emisa de asiguratorul RCA al soferului B.
In prezent Soferul A cat si asiguratorul CASCO al soferului A sunt citati in instanta de catre asiguratorul RCA al soferului B
.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca soferul A ca sa iasa din aceasta situatie, sofer care a crezut ca firma care l-a asigurat pe el va merge la intilnirea de conciliere cu firma de asigurari care i-a facut reparatiile masinii si va suporta cheltuielile din CASCO.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:12, 1 Iunie 2011
Lucrurile ar putea ajunge in instanta. Asiguratorul dv CASCO ar putea sa cheme la conciliere pe asiguratorul dv RCA si sa negocieze cu el suma si modul de plata a despagubirii RCA care va fost platita dv. Tot cu asiguratorul dv CASCO stabiliti si modul de preluare a pagubei la masina dv pe polita CASCO. Este posibil sa ajungeti si cu asiguratorul dv CASCO la conciliere si apoi in instanta dar nu va descurajati pt ca veti castiga. Va angajati un avocat sa va reprezinte interesele. Succes!
Interventie moderator

@arturvutcovici

Va rog sa va limitati la citarile strict necesare.
Va multumesc
Prin faptul ca cel care v-a lovit si initial a recunoscut vina , iar ulterior prin proces a castigat impotriva Politiei , trebuie sa se descurce maideparte ca sa si obtina despagubirea . Prin faptul ca a reusit anularea PV emis de Politie este in situatia de a nu exista un VINOVAT . In baza acelei sentinte Politia ar trebui sa emita un nou proces verbal cu vinovatia Dvs , si cu acel proces verbal sa obtina El despagubirea . Insa chiar daca exista aceasta sentinta asiguratorul Dvs CASCO nu este obligat sa-l onoreze plata despagubirii RCA catre acel asigurator care v-a despagubit pe Dvs . Motivul v-am spus : ESTE termenul de prescriere . Dupa 2 ani de la producerea evenimentului nu aveti dreptul de a obtine despagubire pe CASCO . Eu nu vad rezolvarea amiabila in nici un fel . Poate instanta !!! Daca suma e mare merita sa incercati , insa daca suma e mica mai bine abandonati ideea de judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca andradamaier andradamaier Buna ziua. acum cateva zile am avut un accident.eram in depasire(regulmentara), cel pe care urma sa il depasesc a virat stanga in ultimul moment si l-am lovit ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)