Am platit taxa de timbru,taxe experti pt. bunuri mobile si imobile,onorariu avocat in conditiile in care si partea adversa a avut avocat angajat, a fost scutita de la toate taxe .Vreau sa stiu cum pot sa-mi recuperez toate cheltuielile facute cu procesul de partaj.Se pot recupera cheltuielile facute?
daca partajul nu sa solutionat, daca inca mai este pe rolul judecatoriei, incercati sa rezolvati litigiul la un birou de mediator, in baza acordului de mediere va puteti recupra taxa de timbru, dar pentru parcurgere procedurii de mediere trebuie sa fie de acord, cu aceasta procedura, toate partile implicate
Valoarea bunurilor se stabilesc la valoarea pietei sau de COMUN ACORD . Insa daca unul dintre parti nu este de acord cu aceste valori si doreste evaluarea la o alta valoare , evident plateste un expert ptr a dovedi noile valori pe care le doreste . Ptr a introduce in instanta aceste valori trebuie sa plateasca taxa de timbru pe noile valori , insa aceasta taxa nu este imputabila partii celeilalte , adica ramane in sarcina Dvs , In baza sentintei care se va emite veti vedea daca au fost admise valorile solicitate de Dvs . Daca DA , atunci injumatatirea se va face in baza sentintei ( care v-a sta la baza solicitarii Dvs ) .