avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cheltuieli de judecata partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cheltuieli de judecata partaj

Am platit taxa de timbru,taxe experti pt. bunuri mobile si imobile,onorariu avocat in conditiile in care si partea adversa a avut avocat angajat, a fost scutita de la toate taxe .Vreau sa stiu cum pot sa-mi recuperez toate cheltuielile facute cu procesul de partaj.Se pot recupera cheltuielile facute?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:22, 1 Iunie 2011
Prin hotararea judecatoreasca instanta va stabili si in sarcina celorlalte parti o parte din cheltuielile facute, raportat la cota lor.
daca partajul nu sa solutionat, daca inca mai este pe rolul judecatoriei, incercati sa rezolvati litigiul la un birou de mediator, in baza acordului de mediere va puteti recupra taxa de timbru, dar pentru parcurgere procedurii de mediere trebuie sa fie de acord, cu aceasta procedura, toate partile implicate
Valoarea bunurilor se stabilesc la valoarea pietei sau de COMUN ACORD . Insa daca unul dintre parti nu este de acord cu aceste valori si doreste evaluarea la o alta valoare , evident plateste un expert ptr a dovedi noile valori pe care le doreste . Ptr a introduce in instanta aceste valori trebuie sa plateasca taxa de timbru pe noile valori , insa aceasta taxa nu este imputabila partii celeilalte , adica ramane in sarcina Dvs , In baza sentintei care se va emite veti vedea daca au fost admise valorile solicitate de Dvs . Daca DA , atunci injumatatirea se va face in baza sentintei ( care v-a sta la baza solicitarii Dvs ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea valoarii masei partajabile Crinel Crinel Buna ziua, Cum se stabileste taxa de timbru in cazul partajului? E 3% din valoarea masei partajabile, dar cine si cum stabileste valoarea masei partajabile? ... (vezi toată discuția)
Evaluare masa succesorala STEFANY_CRYS STEFANY_CRYS Buna ziua, Spuneti-mi va rog dupa ce ma pot orienta pentru evaluarea provizorie a masei succesorale solicitata in instanta? Inteleg ca nu trebuie facuta de un ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de expertiza alina_mara alina_mara buna ziua! sunt intr-un proces de partaj si am ajuns la efectuarea expertizei .. eu am cerut in partaj masina pe care am cumparat-o cu un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)