avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata taxei de expertiza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata taxei de expertiza

buna ziua! sunt intr-un proces de partaj si am ajuns la efectuarea expertizei .. eu am cerut in partaj masina pe care am cumparat-o cu un imprumut de nevoi personale iar el a cerut bunuri comune cumparate in timpul casatorie ex o mobila de bucatarie , lustre , un calculator ..etc instanta a hotarir ca eu sa platesc o taxa in valoare de 700 ptr efectuarea expertizei ptr masina iar el sa plateasca o taxa de 700 ptr expertiza bunurilor ..eu am platit taxa iar el refuza sa o plateasca .... ce sa intimpla daca el nu plateste taxa de expertiza ..instanta il poate obliga sa plateasca taxa sau suspenda dosarul?. doresc si eu un raspuns ..va .multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:33, 24 Ianuarie 2009
Cu privire la onorariul expertului instanta se va pronunta prin sentinta, urmand ca ulterior expertul sa recupereze suma de bani prin investirea cu formula executorie a sentintei si executare silita a debitorului, respectiv sotul dvs. Neplata onorariului catre expert nu poate duce la suspendarea cauzei.

Av. Gheorghe Alexandru
Este posibil ca instanta sa va intrebe daca doriti sa suportati si cealalta jumatate urmand sa tina cont la pronuntare de acest aspect.
In alte cauze ( nu partaj) am intalnit situatii in care a parte nu a vrut sa plateasca suma din onorariu expert, instanta a intrebat partea adversa daca doreste sa suporte si celalat parte, iar cand aceasta nu a fost de acord...a inlaturat proba...
asa ca trebuie sa apreciati singura ce puteti face..

sfatul meu este, daca tot v-ati impartit asa socliitarile..nu puteti in ceasul al 12 lea sa faceti o tranzactie!!!???nu ati mai pierde timpul, nu ati mai avea costuri suplimentare..si nici nu ati mai fi la mana judecatorului...
este doar o parare.
Puteti sa suportati si cealalta parte de onorariu..macar va rezolvati problema si prin hotarare se vor compensa cheltuielile..vedeti ce se intampla, daca va exista sulta..etc...NU aveti avocat?

av. Ileana Schwarz
multumesc ptr raspuns ..am avocat insa am vrut sa aud si o alta parere ..chiar nu pot intelege de ce atita timp cit ceri ceva in instanta , instanta nu te poate obliga sa platesti o taxa ptr ce ai cerut ..insa asta este sau sunt legile in tara noastra ..multumesc din suflet pentru raspuns
multumesc din suflet ptr raspunsul dumneavoastra ..intelesesem ca instanta ma poate obliga pe mine sa platesc si taxa ce-i revenea fostului sot iar in caz de refuz se suspenda dosarul
alex1981g a scris:

Cu privire la onorariul expertului instanta se va pronunta prin sentinta, urmand ca ulterior expertul sa recupereze suma de bani prin investirea cu formula executorie a sentintei si executare silita a debitorului, respectiv sotul dvs. Neplata onorariului catre expert nu poate duce la suspendarea cauzei.

Av. Gheorghe Alexandru

Teoretic corect.
Practic imposibil de realizat (cel putin la Brasov).
Lucrarea neplatita nu se depune (cel putin asa procedez eu).

ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare martori + expertiza metronom metronom Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari. Sunt in proces de partaj in calitate de parata, am platit jumatate din taxa pentru ... (vezi toată discuția)
Plata expert evaluator raluca32 raluca32 Buna seara Am si eu nevoie de inca un sfat. In urma admiterii in principiu si a stabilirii cotei parti s-au stabilit si taxele pentru expertiza atat pentru ... (vezi toată discuția)
Expertiza evaluare terenuri dienusa dienusa pentru expertiza de evaluare terenuri trebuie depusa taxa de timbru? (vezi toată discuția)