Buna ziua
problema se prezinta asa:Sotia nepotului vrea sa divorteze,dar nepotul nu e de acord ,el nu are motive intemeiat mai ales ca sunt 2minori la mijloc pe care-i iubeste(4 ani si 7 ani),dar ea face crize de nervi cam odata la luna si atunci face scandal si se poarta urit chiar si in fata copiilor.Nu-l mai lasa in casa si nici pe copii sa-i vada decit in wekend.El a avut rabdare tip de 7ani,dar deja nu mai stie ce sa faca..
Intrebare..-ce ar putea sa faca in cazul in care el nu vrea sa paraseasca domicilul si vrea sa se ocupe si de copii ,dar ea nu-l lasa si vrea sa deschida divort si sa-i ia si casa si masina care au fost luate in timpul casatoriei si e pe numela amindurora(masina e pe firma unde sunt amindoi actionari).Copii bineinteles ca ar ramane la ea ,dar restul bunurilor?programul de vizita al minorilor ar putea fi stabilit in procesul de divort?
multumesc pt.raspuns..:(
Numai ei cunosc toate aspectele relatiei lor si , cum nu se prea potrivesc, probabil si afectiunea dintre ei a disparut de mult. Practic, e dificil sa ai un mariaj cu forta, mai devreme sau mai tarziu probabil se va ajunge, din pacate, la acelasi rezultat.
Juridic, se poate face o singura actiune cu doua capete de cerere principele, 1. respectiv divort ( unde se cere modalitatea pronuntarii divortului: culpa comuna, fara motivare, culpa exclusiva a unuia dintre soti ( una dintre ele), unde vor ramine copii minori, cuantumul pensiei de intretinere, program de vizite si mentinere legatura personala cu minorii, numele sotiei;
2. al doilea capat de cerere poate fi partajul, functie de contributia fiecarui sot se poate cere partea care se cuvine fiecarui soti. regula generala e 50/50.
A doua varianta juridica e mai intai divortul si apoi partajul ( acesta implica niste cheltuieli in plus in ceea ce priveste taxele de timbru, eventual, onorarii experti, etc.)
Probabil ea va deschide procesul de divort si va cere si partajul bunurilor.Atata timp cat bunurile sunt dobandite in timpul casatoriei ele vor trebui impartite si evaluate in raport de aportul financiar al fiecaruia( daca acest lucru poate fi dovedit cu acte facturi etc)In ceea ce priveste incredintarea minorilor ,acestia de obicei sunt incredintati mamei daca aceasta nu are carente in comportamentul fata de copii..Acest lucru ,nu poate impiedica tatal sa stabileasca un program de vizite sau de vacante petrecute impreuna cu copii lui.Toate acestea vor trebui stabilite de catre cei doi daca exista intelegere.Daca nu, judecatorul va fi cel ce va stabili.Pe perioada procesului ,sotul poate ramane la domiciliu.Practic procesul va avea din cate inteleg trei parti ,divort,partaj ,incredintare minori.Cel mai bine e sa se inteleaga cei doi in acest caz costurile vor fi reduse. Le-as dori sa se impace ...Mult noroc
Solutii simple:
1.Divort.
2. Partaj (50% pt fiecare, daca nu se inteleg se face dovada veniturilor, comparatie si adjudecare in functie de aport)
3. Incredintare minori si stabilire program de vizite.
Pentru toate aceste aeste nevoie de un avocat.
[editat]
Divort
danut2005
Buna...am 48 ani, sunt casatorit de 20 ani, am trei copii(21, 18 si 12 ani), dar de 6 ani suntem tot in certuri, pentru ca sotia m-a neglijat am fost la alta ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul
jericho
Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil.
Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?
mami76
Buna ziua, sunt maritata de 3 ani si 5 luni. In urma casatoriei avem 2 copii , unul de 3 ani si unul de 1 an jumate. De curand sotu s-a imbatat si mi-a spus ... (vezi toată discuția)