avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme plata salariilor si nu numai
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme plata salariilor si nu numai

Buna ziua,

As avea cateva intrebari:
- daca angajatorul decide ca nu mai poate plati angajatii si le desface contractul de munca, este obligat sa ne acorde un salariu compensatoriu si bineinteles somaj
- in ce conditii este obligat angajatorul sa iti acorde salariul compensatoriu, la incheierea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat
- cum putem obliga angajatorul sa ne acorde salariile ce ni se cuvin in fiecare luna? In acest moment angajatorul are intarzieri la plata salariilor de la 1 pana la 3 luni, si cand l-am intrebat cand ne vom primi salariile ni s-a raspuns "cand voi avea bani"
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 11:34, 27 Mai 2011
Codul muncii

Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Deci, daca este prevazut in CCM este obligat sa va acorde salariul compensatoriu.

Nu dvs. puteti obliga angajatorul, ci ITM si/sau o sentinta judecatoreasca.

Pentru aceasta faceti, mai intai, o sesizare la ITM, cat se poate de documentata, eventual semnata si de colegi care sunt in situatia dvs., luati nr. de inregistrare. Daca nu solutionati pe aceasta cale apelati la justitie.

Art. 156
Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.
Art. 166
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu va rog ajutati-ma! beta88 beta88 buna ziua!in 2 luni angajatorul meu vrea sa ma concedieze prin articolul 67 din legea 53/2003!as vrea sa stiu daca pot primi salariu compensatoriu!specific nu ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara-revenire din cic-unde? cristina75 cristina75 Ce este REORGANIZAREA JUDICIARA a unei firme? Care sunt efectele ei privind CIM? Revin cu situatia mea: sunt in CIC pana in 21 feb. 2009. Am aflat de ... (vezi toată discuția)