avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme plata salariilor si nu numai
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme plata salariilor si nu numai

Buna ziua,

As avea cateva intrebari:
- daca angajatorul decide ca nu mai poate plati angajatii si le desface contractul de munca, este obligat sa ne acorde un salariu compensatoriu si bineinteles somaj
- in ce conditii este obligat angajatorul sa iti acorde salariul compensatoriu, la incheierea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat
- cum putem obliga angajatorul sa ne acorde salariile ce ni se cuvin in fiecare luna? In acest moment angajatorul are intarzieri la plata salariilor de la 1 pana la 3 luni, si cand l-am intrebat cand ne vom primi salariile ni s-a raspuns "cand voi avea bani"
- daca angajatorul nu a platit contributiile la stat (aici ma refer mai ales la cele pentru somaj), mai putem beneficia de somaj, in cazul in care vom fi dati afara?
- cum putem afla daca firma e la zi cu contributiile la stat, iar daca nu este la zi cu ele, ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 13:25, 27 Mai 2011
-daca angajatorul decide ca nu mai poate plati angajatii si le desface contractul de munca,nu este obligat cu nimic.
- daca angajatorul nu a platit contributiile la stat, mai putem beneficia de somaj, in cazul in care s-au platit cotizatiile obligatorii chiar si partiale.
-putem afla daca firma e la zi cu contributiile la stat, ce putem face? Nimic noi.
Totul se reduce ca sesizare si cerere catre societate si ITM, si, in baza raspunsului oferit intentati proces..,pe faptul ca sclavagismul a fost abolit si motivatia "plangerii" pe principiile legale CEDO
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
ContSters206252, utilizator
1. In cazul concedierii caci despre asta este vorba Codul muncii prevede:
Art. 67. - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
In limbaj comun veti beneficia de somaj.
2.Salariul compensatoriu se acorda in functie de felul contractului si al aconcedierii, in cazul dumneavoastra cred ca vb. de contract individual si de concediere colectiva, presupun ca aveti niste clauze contractuale, in caz contrar aveti dreptul la cel putin un salariu compensatoriu.
3. Introduceti o cerere de chemare in judecata la tribunalul din judetul unde locuiti.
Sfatul meu in aproape toate situatiile similare este sa angajati un avocat care sa va reprezinte pe toti, costurile vor fi mici si beneficiile enorme.
4.Daca nu le-a platit nu veti beneficia de somaj.
5. Pe sit-ul ANAF daca apare in lista datornicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am in conditiile in care angajatorul ma forteaza sa demisionez? gigi19 gigi19 Compania la care lucrez ne-a anuntat de curand ca pe fondul crizei financiare acute doreste sa-si reduca cheltuielile prin reducerea de personal. Ni s-a ... (vezi toată discuția)
Neacordarea drepturilor anatab anatab Buna seara. Sotul meu se afla in situatia urmatoare: din cauza greutatilor economice, firma la care lucreaza isi restrange activitatea disponibilizand 4 ... (vezi toată discuția)
Probleme plata salariilor si nu numai beatedy beatedy Buna ziua, As avea cateva intrebari: - daca angajatorul decide ca nu mai poate plati angajatii si le desface contractul de munca, este obligat sa ne acorde ... (vezi toată discuția)