avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme contractuale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme contractuale

In 10.10.09 mi-am schimbat chiria si in noul apartament nu aveam acces la internet, in consecinta am hotarat sa imi fac un abonament la [EDITAT.Stiind ca instalarea retelei dupa semnarea unui contract nou dureaza aproximativ 2 luni fiind aglomerat datorita inceperii unui nou an universitar , am vorbit cu un prieten care avea abonament deja dar nu mai avea nevoie de el pentru ca terminase deja facultatea si urma sa rezilieze contractul ,am decis de comun acord sa facem o schimbare de adresa si de nume si sa preiau eu abonamentul lui.
In 12.10.09 am mers impreuna sa [EDITAT] pentru a semna un contract de schimbare a adresei si a numelui; atunci mi s-a spus ca vor veni sa imi instaleze internetul in 2-3 zile.Dupa aproximativ 2 saptamani inca nu aparuse nimeni la usa mea asa ca m-am dus eu la sediu.Atunci mi s-a spus ca normal ca nu au venit deoarece eu semnasem un contract doar pentru schimbarea numelui dar nu si a adresei(lucru total neadevarat eu avand contractul cu mine si scria clar si explicit pentru ce era contractul).Au facut ei ceva modificari in baza lor de date si au spus sa nu imi fac griji ca in urmatoarele cateva zile vor veni si cei de la tehnic cu instalarea.Intr-un final au venit in 19.11.09 si atunci am semnat un contract de instalare cu preluare a x metri de cabluri si modem. In 2.12.09 am primit prima factura [EDITAT]cu restanta de plata pe 1 luna +penalizari, in mod firesc nu am considerat-o valida deoarece nu avem internet nici de o luna si nu aveau cum sa imi apara penalizari.In 15.12 am plecat din oras pt 2 saptamani si la intoarcere in 4.01 am gasit in posta o noua factura cu data de facturare 19.11 -19.12 in valoare de 55lei cat era in contract.In 5.01 m-am dus sa platesc factura si la casierie mi s-a spus ca factura mea este de 215lei.Cerand o explicatie pentru asta mi-au spus initial ca sunt facturi din luna iulie,august si septembrie(dar in aceste 3 luni abonamentul a fost sistat la cerere de catre prietenul meu deoarece nu avea nevoie de abonament atunci). Intrebarea mea atunci a fost "Poti sa sistezi la cerere un abonament atata timp cat tu nu esti cu plata facturii la zi?" ,iar raspunsul lor evident era ca nu.Urmatoarea mea intrebare a fost "Este adevarat ca acest abonament a fost sistat pe periada verii?" raspunsul lor a fost da .Si atunci cum a fost facturata aceasta perioada?.Dupa ce si-au mai verificat baza de date mi-au spus ca defapt eu mai am 2 contracte semnate cu ei undeva pe niste adrese la care eu nu am locuit niciodata si le-am cerut sa imi arate contractele semnate de mine ca sa imi dovedeasca asta si au spus ca nu pot sa faca asta pentru ca ar trebui si eu sa stiu ce semnez si am si eu contractele respective(eu nu am semnat pana la 12.10 nici un contract nici cu [EDITAT] nici cu alta firma de internet).Evident nu m-au lasat sa imi platesc factura fara a le plati penalitatile si restul facturilor fictive si mi-au sistat in luna 02 internetul.Pana in luna 04 mi-au mai venit in posta vreo 5 facturi cu sume diverse ,cand mai mult, cand mai putin.Acum ma cauta de la firma de recuperari si ma ameninta ca ma dau in judecata.
Tin sa mentionez ca am contractul si toate facurile primite.
Ce sa fac?
As putea sa ii dau si eu in judecata pentru neplacerile si inconvenientele care mi s-au adus?
Sa le platesc facturile chiar daca eu nu am beneficiat de serviciile lor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:43, 27 Mai 2011
poate rezolvati problema si fara judecata. sesizati intai protectia consumatorului.
vedeti si ce alte contracte "ati semnat", daca e vb de o frauda, puteti sesiza politia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu furnizorul de internet ddx ddx Pe data de 1.04.2008 un angajat al firmei [EDITAT] a venit la mine acasa pe motivul ca firma de internet cu care aveam contract a fost cumparata de [EDITAT] si ... (vezi toată discuția)
Contract servicii internet viobarbu viobarbu Acum 1 an si 1 luna am semnat un contract de internet cu firma [editat] in valoare de 45 ron pentru o viteza de 100 mbps metropolitan. Totul a fost ok timp ... (vezi toată discuția)
Inselata de un agent [editat] Cristea_Maria Cristea_Maria Mama mea este client [editat] de multi ani,acum 2 luni a fost sunata de un agent [editat] cum ca fiind client vechii poate beneficia de un modem pentru ... (vezi toată discuția)