avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... explicatii despre legea nr 7 din 1996 va rog..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

explicatii despre legea nr 7 din 1996 va rog..

Fata de prevederile art 49 din legea nr 7/1996 cu modificarile si completarile de ulterioare, se dispune respingerea cererii..... pentru nerespectarea prevederilor art 20 alin 2,art 22 lit a si 48 alin 1 lit b din legea nr 7/1996.

pote cineva sa-mi explice ce inseamna? e mai putin teren decat ce-l care trebuie intabulat,sunt mai multi coproprietari, sau ce?

Cel mai recent răspuns: ionut daniel , utilizator 16:25, 28 Mai 2011
Ati facut cerere la OCPI de notarea a dreptului de proprietatea asupra terenului
OCPI verificand evidentele ,a respins cererea dvs motivand
Art 20 alin 2-Drepturile reale se sting numai prin inscrierea radierii lor in cartea funciara,cu consimtamantul titularului dreptului;acest consimtamant nu este necesar daca dreptul se stinge prin moartea titularului dreptului sau prin implinirea termenului aratat in inscriere,daca dreptul ce urmeaza sa fie radiat este grevat in folosul unei persoane,radierea se va face cu pastrarea dreptului acestei persoane

La finalul raspunsului , OCPI va comunicat termen de 15 zile in care puteti sa faceti precizarile necesare,astfel incat sa poata fi mentinuta activa prima dvs cerere
Bine asta inseamna ca cineva a facut cerere pentru terenul sa-l obtina dupa ce a decedat bunicul meu?a facut topograful masuratori gresite si s-au suprapus terenurile?am inteles ca langa terenul nostru cineva a facut o cerere ca aveau si ei teren si poate s-a masurat gresit nestiindu-se mejda dintre terenuri.acuma ce ar urma ca cerea a fost facuta acum 2 ani de catre tatal meu,iar acesta a decedat...acum eu prin titlu vechi pe bunicul meu sau prin titlu de mostenitor de pe numele meu ,trebuie sa fac alta cerere sau cum sa procedez?Am mostenit doua pozitii si una mi s-a aprobat iar una nu asta care mi-a fost respinsa cererea.ca eu nu inteleg sa rastalmacesc cuvintele legii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)
Niste explicatii va rog ionut daniel ionut daniel am o actiune de intabulare respinsa de OCPI pentru un teren mostenit: Fata de prevederile art 49 din legea nr 7/1996 cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)
Catre un expert judiciar... ionut daniel ionut daniel am o actiune de intabulare respinsa de OCPI pentru un teren mostenit: Fata de prevederile art 49 din legea nr 7/1996 cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)