avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii aplicabil cu 01.05.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii aplicabil cu 01.05.2011

Am o mare problema: Catre sfarsitul lunii aprilia am achizitionat o brosura "Codul Muncii" cu modificarile prfevazute de Legea nr. 40/2010, pus in vanzare de ziarul ADEVARUL. Am fosat foarte multumita si m-am folosit pana acum de aceasta brosura. Din discutiile de pe forum am ajuns la concluzia ca Legea nr 53 - Codul muncii a fost republicata si s-a dat o noua numerotare articolelor. De ex. art 56"j" devine 56"i", art 79 devine 81, etc. Deci nu ma pot folosi corect de aceasta brosura (tiparita si vanduta in cate exemplare?). Ce fac daca am avut o demisie si am facut decizia de incetare a CIM cu art. 79 in loc de 81? Dar REVISALUL s-a adaptat la renumerotarea articolelor din Codul Muncii? Adica daca am o demisie cand aleg in revisal articolul imi apare art. 81 in loc de art. #-o#-o79?
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 17:03, 28 Mai 2011
revisalul nu a fost actualizat
Conform noului cod al Muncii din 01.05.2011 -Demisia este la art.81 lit(2),(3)
deci este corect.
Asteptati actualizarea Revisalului:D
Se pare ca va intra in vigoare cu data de 01.08.2011
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
iulia53, utilizator
Bora Irina a scris:

Am o mare problema: Catre sfarsitul lunii aprilia am achizitionat o brosura "Codul Muncii" cu modificarile prfevazute de Legea nr. 40/2010, pus in vanzare de ziarul ADEVARUL. Am fosat foarte multumita si m-am folosit pana acum de aceasta brosura. Din discutiile de pe forum am ajuns la concluzia ca Legea nr 53 - Codul muncii a fost republicata si s-a dat o noua numerotare articolelor. De ex. art 56"j" devine 56"i", art 79 devine 81, etc. Deci nu ma pot folosi corect de aceasta brosura (tiparita si vanduta in cate exemplare?). Ce fac daca am avut o demisie si am facut decizia de incetare a CIM cu art. 79 in loc de 81? Dar REVISALUL s-a adaptat la renumerotarea articolelor din Codul Muncii? Adica daca am o demisie cand aleg in revisal articolul imi apare art. 81 in loc de art. #-o#-o79?

Codul Muncii a fost republicat in 18.05.2010 in Monitorul Oficial .. il gasiti in Sectiunea Documente Utile .

Va apare un nou program REVISAL , mai ales dupa aparitia nr.500/2011.

In prezent, inregistrati demisia in REVISAL tot la art.79 ...
Va multumesc mult pt. raspuns. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aricole gresite in revisal claud1u claud1u buna ziua a mai intalnit cineva aceasta problema? articolele de incetare contract din Revisal sunt gresite. ex. art 79 lipseste. art 56 lit j este incurcat ... (vezi toată discuția)
Revisal 2011 dumi32 dumi32 Actele aditionale de prelungire a unui cim pe perioada determinata se trec in revisal (vezi toată discuția)
Demisie liliana v liliana v incetarea contractului de munca este art. 81 sau 79? l-am gasit pe net la ambele nr. va multumesc (vezi toată discuția)