avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

subiectul este un teren de 30 ari de sub luciu de apa....cum as putea obtine titlul de proprietate...am inteles ca ar fi o sansa la prefectura la arhivele statului de unde as putea scoate titlul din 45 de la reforma agrara...e posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 12:17, 28 Mai 2011
Arhivele statului, iar apoi actiune in revendicare, in functie de regimul juridic actual al suprafetei de teren revendicate.
depinde unde era situat terenul(intravilan,extravilan) si de regimul lui actual.trebuie cercetat daca nu se incadreaza in prevederile legii 1/2000,legii 10/2001,etc.in acest caz,neefectuandu-se in timp util anumite demersuri,obligatorii,este posibil sa fi pierdut definitiv dreptul de revendicare sau dupa caz de despagubire a terenului.antamati un avocat in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate adhishor adhishor Buna ziua, Am gasit in casa care am primit-o ca mostenire de la unchiul meu un titlu de proprietate asupra unui teren intravilan de 2h in comuna natala a ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de statul roman bejenaru bejenaru Buna ziua! In 1951 bunicii mele i-a fost preluat terenul de catre statul roman. Am procesul verbal de predare primire autentificat de naotariatul de stat ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa recunoasca dreptul de propietate ...! fynfyn fynfyn Sunt mostenitorul unui teren in baza unui act pe care il detin din anul 1929 si pe care nimeni nu il ia in seama. Am scos de la \'\'arhivele nationale\'\' o ... (vezi toată discuția)