avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu vor sa recunoasca dreptul de propietate ...!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu vor sa recunoasca dreptul de propietate ...!

Sunt mostenitorul unui teren in baza unui act pe care il detin din anul 1929 si pe care nimeni nu il ia in seama. Am scos de la ''arhivele nationale'' o transcriere a actului din '29 si tot nu am reusit sa fac primaria sa imi acorde titlul de propietate pe respectrivul teren,pentru care pot dovedi cu chitante ca achit anual impozitul. Terenul este folosit actual de schela petroliera care nu vor in nici un fel sa stea de vorba cu mine . Va ror sa-mi dati un sfat pentru a-mi castiga dreptul .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: fynfyn , utilizator 10:49, 26 Septembrie 2009
Va trebui sa formulati o actiune in justitie pentru revendicarea acestui imobil solicitind si evacuarea scheklei de petriol de pe teren sau obligarea acesteia sa va despagubeasca pentru folosirea terenului
Terenul dvs era teren agricol sau intravilan?
Va intreb pentru ca este evident faptul ca dvs trebuia sa faceti revendicare in baza unei legi speciale iar de raspunsul dvs tine incadrarea (respectiv daca era teren agricol--legea 81/1991 rep. , daca era teren intravilan --legea 10/2001 rep.)
In orice caz , daca nu ati facut o astfel de revendicare , sansele dvs sunt aproape nule! Fiindca instanta va va respinge actiunea !B-)
Oricum , va doresc mult noroc!
=D>
Terenul era agricol (pasune ,padure) , in prezent mai astept un act de la arhive cu domeniul agricol din anii '50. Nu am facut revendicarea la timpul ei. A fost un moment cand schela (asta se intampla acum de cand ma tot duc la ei ) a incercat sa imi ofere o suma infima ptr acel teren cu care nu am fost de acord . Oare sa nu mai fie nici o sansa ! ! ? ?

Multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)