avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii adoptivi lasa copilul pe drumuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii adoptivi lasa copilul pe drumuri

Buna ziua, am si eu o problema. Recent m-am despartit de prietena mea, cu care am fost impreuna 2 ani. In acest timp am locuit in apartamentul parintilor ei adoptivi, urmand ca in decursul saptamanii viitoare sa ma intorc la parintii mei. Acum 2 ani parintii prietenei mele au mostenit o garsoniera si s-au mutat in ea, lasand-o pe prietena mea singura in apartamentul cu 2 camere detinut de acestia, chiar daca ea nu avea posibilitatea de plata a intretinerii deoarece nu avea un loc de munca. intre timp eu am incercat sa mai platesc insa la momentul cand eu m-am mutat cu ea erau deja datorii de aproape 5000 lei, dupa 2 ani ajungand la 8500 lei. Ieri a venit mama ei adoptiva (cu care nu se mai intelege de ceva timp) si a somat-o sa isi faca bagajele si sa plece pana pe data de 15.06.2011, motivand ca apartamentul a fost vandut. Tatal ei adoptiv a promis ca o va ajuta insa nu are cum datorita mamei care abia asteapta sa o vada in strada. Prietena mea s-a angajat recent insa nu are posibilitatea platii unei chirii, mai ales ca trebuie un avans considerabil, ea neavand de unde sa il achite. Mentionez ca este deja majora deci banuiesc ca parintii nu mai au nici un fel de obligatie fata de aceasta. Exista vreo cale legala prin care poate cere un mic ajutor, macar pentru plata avansului la o chirie? De mutat la mine nici nu se pune problema. Daca demonstreaza in instanta ca nu poate plati chirie si ca nu are unde sa se duca parintii au obligatia sa o gazduiasca in garsoniera?

Am tinut mult la ea si chiar nu as vrea sa ajunga pe drumuri. Nu imi pot explica cum pot parintii ei care au tinut atat la ea sa o arunce pur si simplu in strada, asa se intampla cand pleaca urechea la toate prostiile care le spun vecinii...
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 11:53, 28 Mai 2011
Asa este, parintii nu mai au obligatii fata de prietena dvs., intrucat aceasta a devenit majora.Obligatiile care subzista sunt doar cele de ordin moral.Totusi, fiind dat faptul ca datoriile la intretinere nu pot fi suportate de prietena dvs. , poate ca nu exista o alta cale , cu exceptia vanzarii.Altfel se poate ajunge ca imobilul sa fie executat silit pnetru neplata.
Ar fi indicat sa o sfatuiti sa nu rupa legaturile cu parintii adoptivi, si sa se comporte adecvat, si poate in acest fel ei o vor sustine in continuare.In instanta nu are ce sa caute, nimeni nu-i va conferi vreun drept.La aceasta ora ea mai are doar dreptul de mostenire, atunci cand va fi sa fie .
pe timpul vietii,parintii pot dispune dupa bunul plac de absolut toate bunurile mobile/imobile pe care le sdetin in proprietate.Intretinerea unui copil este obligatorie doar pana la implinirea varstei de 18 ani(sau maxim 26 ani,in cazul in care urmeaza o facultate-dar nu este cazul de fata).
pe urma, prietena dvs daca lucreaza,poate sa isi antameze o chirie;daca intradevar tineti la ea, ar fi bine sa o sprijiniti dvs.ar fi indicat sa gasiti si dvs un loc de munca si sa aveti o sursa de venit.
pana la mostenire..este drum lung(si ar fi indicat ca aceste ganduri sa nu va bantuie de pe acum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza incheierea unui contract de inchiriere (mafia inchirierilor) dinucarmen1967 dinucarmen1967 aqm inchiriat un apartament cand am intrat in apartament am plati chiria in avans acum vrea exact in aceeasi zi sa-i dau chiria ca daca nu ma arunca cu copii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire anea gabriela anea gabriela Sunt infiata de la varsta de 2 luni.IN prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004 si nu am facut succesiunea.In anul 2006 m-am mutat de acasa cu ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei mosteniri ( imobil) prin partaj "fortat" andrei025 andrei025 Imi cer scuze anticipat prin alegerea titlului nu am nici un fel de cunostinta in domenu si am apelat la acest site in disperare de cauza. Parintii mei au ... (vezi toată discuția)