avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

mama mea a lucrat 3 ani la o firma care acum vrea ca ea sa semneze un contract prin care sa stea 3 luni de zile in concediu fara plata. ar putea mama, in acest timp, sa ia somaj? dar dupa aceste trei luni, in cazul in care nu mai lucreaza dupa?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 12:10, 28 Mai 2011
nu este posibil ca in perioada concediului fara plata sa se primeasca ajutor de somaj.dupa scurgerea celor 3 luni,mama dvs va fi reincadrata din nou.exceptie:in caz de restructurare a postului,intrarea in insolventa a societatii etc.acordarea ajutorului de somaj se ofera doar persoanelor care au minim un an de munca neintrerupta
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
Gabriel Zagrean, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator in insolventa, indemnizatie pentru cresterea copilului aurorapopescu aurorapopescu Sora mea va putea primi indemnizatie pentru crestere copil? Lucreaza in prezent la o firma care este deja declarata in insolventa si la care se concediaza ... (vezi toată discuția)
Somaj sweet sweet este posibil ca dupa 3 indemnizatii de crestere a copilului(concediu de maternitate de 2 ani), consecutive, si daca postul in care am lucrat inainte de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa 2 ani de concediu maternal Elena Radut Elena Radut Buna ziua. Dupa 2 ani de concediu maternal am vrut sa ma intorc la locul de munca unde insa mi s-a spus ca postul meu s-a restructurat si nu mi se poate oferi ... (vezi toată discuția)