este posibil ca dupa 3 indemnizatii de crestere a copilului(concediu de maternitate de 2 ani), consecutive, si daca postul in care am lucrat inainte de intrarea in primul concediu de maternitate a fost restructurat ,sa beneficiez de somaj?
1. Conditiile de primire a indemnizatiei de somaj sunt:
- sa fiti concediata cu art.65 din Codul muncii;
- sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni;
2. In situatia dvs. se vor lua in calcul 12 luni de dinainte de intrarea in CCC.
3. Vedeti ca trebuie sa parcurgeti cateva etape: sa reveniti la serviciu, sa inceteze suspendarea CIM si sa continuati munca in baza aceluiasi CIM, sa lucrati macar o zi si apoi sa fiti concediata cu art.65 din Codul muncii.
Buna seara.Da este posibil , în cazul persoanelor care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap trebuiesc depuse la AJOFM de care apartineti urmatoarele documente:
a) carnetul de muncã, în original si copie;
b) certificatul de nastere al copilului în original si copie;
c) dovada din care sã rezulte cã reîncadrarea în muncã nu mai este posibilã din cauza încetãrii definitive a activitãtii angajatorului;
d) declaratia pe propria rãspundere a persoanei aflate în cãutarea unui loc de muncã, în cazul în care aceasta nu poate obtine dovada din care sã rezulte cã reincadrarea în muncã nu mai este posibilã din cauza încetãrii definitive a activitãtii angajatorului, urmând ca agentia sã verifice la organele competente veridicitatea declarati
adiv:
Cred ca intrebarea lui "sweet" nu aducea in discutie incetarea definitiva a activitatii angajatorului ci doar restructurarea postului ocupat de ea.
:D va multumesc pentru raspuns...si da am lucrat 2 ani la aceea intreprindere inainte de a intra in primul concediu de maternitate .intreprinderea inca functioneaza