Buna ziua!Ma numesc Alina,sunt din Republica Moldova si sunt studenta in Romania.Am o problema si as dori sa ma ajutat, sau sa-mi dati citeva sfaturi..Cu citeva luni in urma mi sa suspendat permisul de conducere, astfel in cit pe o perioada de 90-120 zile nu mai aveam dreptul de a
conduce pe teritoriul ROM.,eu fiind din Moldova, am mers catre un birou notarial in care am facut o declaratie notariala precum ca nu voi mai conduce in Romania si mi sa returnat permisul de la politia rutiera.....INTRE TIMP M-AM URCAT IARASI LA VOLAN, IAR PERIOADA DE ACESTE 120 DE ZILE NU-MI EXPIRASE SI IARASI AM FOST SUSPENDATA..Acum am primit acasa o scrisoare in care mi se cere a ma prezenta la politia rutiera pe data 30-05-2011.In citatie sunt informata ca in caz de neprezentare voi fi sanctionata conform art.198din C.pr.pen. /legea nr. 61/1991.Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac? daca nu ma prezint?, daca ar trebui sa imi iau un avocat?...intr-un cuvint ce se va intimpla?Astept un raspuns va rog.
VA MULTUMESC!
daca nu va prezentati la solicitarea politiei puteti primi a amenda judiciara. in Romania, conform codului rutier, conducerea unui autovehicul fara carnet de conducere sau cu carnetul de conducere suspendat, este infractiune. pedeapsa este cu suspendare, dar cooperarea cu organele de ancheta, politie, procuror, poate avea ca urmare acordarea unei amenzi judiciare.
este indicat sa va prezentati pe data de 30.05.2011.in caz contrar.mai mult ca sigur vi se aplica o amenda intre 100-1000 lei.pe de alta parte,la dvs se va pune problema anularii permisului ca si pedeapsa complementara.ca si pedeapsa principala,in cazul in care cooperatio cu organele de ancheta se va dispune o amenda administrativa in cuantum de cca 500 lei.nu este neaparat nevoie sa mergeti cu un avocat, dat fiind ca nu este de mare gravitate fapta comisa.atentie in scghimb pe viitor.dupa ce se va dispune(mai mult ca sigur o amenda administrativa0,in caz de "recidiva ,veti fi santionata penal..
av zagrean