avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motiv divort sotz cu capacitati intelectuale reduse
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motiv divort sotz cu capacitati intelectuale reduse

Buna ziua,

As dori sa stiu daca poate fi un motiv de divort faptul ca sotul, care a intrat intr-o secta a inceput sa manance tot mai putin si mai putin variat si rezultatul e ca mintea lui nu mai functioneaza cum trebuie.

In final, este incapabil sa gandeasca coerent, si uita si ce a spus in urma cu 2 minute. Tot ceea ce vorbim ii intra pe ureche si ii iese pe alta, si cand ne revedem o luam de la capat. Pacat ce e si un copil in joc, care e afectat de certurile noastre frecvente.
Cred ca este foarte frustrat, si din aceasa cauza a inceput sa fie si violent si sa ma loveasca.
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 22:17, 28 Mai 2011
Nu, sunt inginera. Si, din pacate nu ma pricep la treburi juridice. As vrea sa ramana cu mine copilul si el sa paraseasca apartamentul pe care l-am cumparat cu bani pusi in masuri egale.

Asta, lasand la o parte gluma, chiar m-am saturat...
poate fi motiv de divort ceea ce spuneti dv. dar trebuie probat cu documente medicale. daca intelegerea cu sotul nu mai este posibila, puteti pune capat casniciei solicitind acordarea custodiei copilului minor rezultat din aceasta.
TheGeanina a scris:

Buna ziua,

As dori sa stiu daca poate fi un motiv de divort faptul ca sotul, care a intrat intr-o secta a inceput sa manance tot mai putin si mai putin variat si rezultatul e ca mintea lui nu mai functioneaza cum trebuie.

In final, este incapabil sa gandeasca coerent, si uita si ce a spus in urma cu 2 minute. Tot ceea ce vorbim ii intra pe ureche si ii iese pe alta, si cand ne revedem o luam de la capat. Pacat ce e si un copil in joc, care e afectat de certurile noastre frecvente.
Cred ca este foarte frustrat, si din aceasa cauza a inceput sa fie si violent si sa ma loveasca.

Da,acesta poate reprezenta un motiv de divort. La asta se mai adauga si faptul ca sotul dvs. a devenit violent.
In cazul in care considerati ca relatia cu sotul este grav vatamata si continuarea casatorie nu mai este cu putinta,puteti introduce actiunea de divort.
In ceea ce priveste copilul,conform art. 42 din Codul Familiei,Instanta judecatoreasca va hotara, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. in acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta, daca au implinit virsta de zece ani, va hotara, pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
va complicati, parerea mea, cu secta si cu ce mananca...nu va mai intelegeti, va certati, e violent..etc
daca doriti sa ramaneti in apartament, va trebui sa-l despagubiti pt partea lui
Cu siguranta ati auzit expresia ''nepotrivire de caracter'' este un motiv simplu nimeni nu va obliga sa ramaneti casatorita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere ca martor in proces de divort a unui minor chalex chalex Buna ziua, am termen in cadrul procesului de divort pe 09.09.2010, iar fiica mea care doresc sa fie audiata implineste 10 ani pe data de 10.09.2010. Poate fi ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)