Buna ziua,
Am o fetita de un an si jumatate si acum sunt insarcinata cu al doilea copil.
Primul copil este nascut pe data de 27.12.2010. Pana pe data de 27.02.2010 am fost in concediu postnatal si incepand cu data de 01.03.2010 am intrat in CIC. Intrebarile mele sunt :
1. Pana la ce data primesc CIC pentru primul copil (pana cand implineste copilul 2 ani sau pana la 2 ani de la data intrarii in CIC) ?
2. Daca al doilea copil se naste in timpul CIC copil 1, care va fi indemnizatia pentru al doilea copil si pe ce perioada ?
3. Daca al doilea copil se naste dupa expirarea CIC copil 1, cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil si pe ce perioada ?
1. Indemnizatia pentru CCC se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani (sau 1 an, depinde pentru ce varianta ati optat).
2. Daca al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 atunci in CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
3. Daca al dilea copil se naste dupa ce ati terminat CCC1 atunci se calculeaza o noua indemnizatie de 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii. In acest caz se ia in calcul si valoarea indemnizatiei din CCC1.