avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru mama minora
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru mama minora

buna seara tutror. art. 3 din normele metodologice de aplicare a OUG 16/2008 este putin confuz. mamele care au peste 16 ani dar nu au implinit 18 ani si primesc ele insele alocatie de stat, au dreptul sa fie reprezentantul legal al copilului la intocmirea dosarului de alocatie de stat sau nu? daca nu, care este solutia legala a acestei situatii? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:08, 15 Iulie 2008
Capacitatea de exercitiu consta in aptitudinea persoanei fizice de a dobandi si exercita drepturi civile si de a-si asuma si executa obligatii civile, prin incheierea de acte juridice concrete. Art.8 din Decretul nr.3/1954 prevede ca, capacitatea deplina de exercitiu incepe de la data la care persoana devine majora. Conform legislatiei romanesti, persoana devine majora la implinirea varstei de 18 ani. Femeia de 16 ani impliniti care se casatoreste dobandeste prin aceasta capacitate deplina de exercitiu. Mama minora este sau nu casatorita? Daca nu este casatorita are nevoie de incuviintarea prealabila a ocrotitorului legal(cap.de exercitiu restransa).
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
Angajare TOTALENTERSRL TOTALENTERSRL CUM POT ANGAJA MINOR DE 17 ANI, ELEV? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Minor sub 14 ani. capacitate de exercitiu cool123 cool123 buna ziua, minorul care inca nu a implinit 14 ani, poate sa fie parte intr-un contract, fara curator sau tutore ?:) multumesc. (vezi toată discuția)