avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante asociatie

buna seara! am auzit ca exista o lege care scuteste rau-platnicii de plata penalizarilor daca se plateste suma restanta integral.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:47, 16 Iunie 2011
Da, este legea 175/2010 al carei text il gasiti la Documentatie specifica asociatiilor de proprietari, primul topic din sectiunea noastra.
In esenta trebuie sa stiti ca un restantier poate fi scutit de penalizari pana la 22 iulie 2011, daca-si plateste aceste restante in intregime si daca poate dovedi ca are un venit sub 1000 lei / membru de familie.
De asemenea o conditie foarte importanta este aceea ca administratorul sau presedintele asociatiei sa vrea sa aplice legea.
buna seara. ceva nu inteleg.sa inteleg ca legea ne-o facem noi? atunci de ce se mai numeste lege?
"De asemenea o conditie foarte importanta este aceea ca administratorul sau presedintele asociatiei sa vrea sa aplice legea."
In cazul acestei legi care este categoric impotriva asociatiilor si pentru restantieri, uneori pe buna dreptate, dar alteori nu, nu exista niste norme clare de aplicare si foarte multi administratori, presedinti de asociatie, nu vor sa aplice o lege care nu le da informatii exacte despre procedura de aplicat.

De aceea unii o respecta asa cum este scrisa si procedeaza cum se pricep, iar altii nu vor sa greseasca....si nu o aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175/2010 aaa123 aaa123 nu am mai platit datoriile catre asociatia de proprietari de vreo 4 ani de zile, adunandu-se o suma totala de datorat destul de mare, in jur de vreo 6.000 lei. ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Lege privind penalitatile de intretinere Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care scuteste de penalitati la intretinere ( asociatia de proprietari ) persoanele fizice care au ... (vezi toată discuția)