avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate

cum se tine contabilitatea la o sala de jocuri si bar
?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:02, 31 Mai 2011
Si eu cred ca intrebarea initiala are nevoie de cateva precizari suplimentare ; e vorba de conta de gestiune ? va intereseaza monografia contabila ? e vorba de partida simpla sau dubla ?platitor sau neplatitor de tva ?cum e organizata acea sala de jocuri ? cu jetoane ? fara ? aparatele sunt inchiriate ? sunt proprietate ?
Fiecare abordare este diferita functie de situatia in care va aflati .
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal
E vorba de partida simpla, neplatitor de tva, aparatele sunt inchiriate,se folosesc fise, iar premiile se dau direct de aparate.I-mi cer scuze ca nu am fost mai explicita
Pentru jocuri de noroc aveti autorizatie primita ?
Cunosc prevederile din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, care la art 6 spune :
Prin organizator de jocuri de noroc se înţelege persoana juridică autorizată să organizeze şi să exploateze jocuri de noroc în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă şi a reglementărilor specifice. Poate dobândi această calitate persoana juridică de drept român constituită în condiţiile legii.

Nu stiam ca PFA pot fi autorizate pentru aceasta activitate . Dati-mi , va rog si mie , daca aveti, legea care permite aceasta activitate la pfa .

Pentru conta in partida simpla - bar :
- vedeti omef 1040 , contabilitate in partida simpla .
Pentru partea de gestiune, elementele sunt : nir, bon consum, vanzarile cu casa de marcat - constituie veniturile .
Cheltuielile admise ca fiind deductibile sunt cele din art 48 titlu III cod fiscal .
Cred ca va ajuta sa cititi acel omef 1040, pentru ca este probabil sa apreciati ca utilizarea fiselor de operatiuni diverse va simplifica evidenta ( desigur , depinde cat e de mare activitatea ) .
In ce priveste cheltuilelile , ati putea opta pentru inregistrarea in RJIP a facturilor de marfuri achitate in cursul anului , dar trebuie sa aveti in vedere ca la 31.12.a fiecarui an sa corectati acele ch. cu stocul de marfa existent la acea data .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare ordin 1040 / 2004 eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)