Si eu cred ca intrebarea initiala are nevoie de cateva precizari suplimentare ; e vorba de conta de gestiune ? va intereseaza monografia contabila ? e vorba de partida simpla sau dubla ?platitor sau neplatitor de tva ?cum e organizata acea sala de jocuri ? cu jetoane ? fara ? aparatele sunt inchiriate ? sunt proprietate ?
Fiecare abordare este diferita functie de situatia in care va aflati .
E vorba de partida simpla, neplatitor de tva, aparatele sunt inchiriate,se folosesc fise, iar premiile se dau direct de aparate.I-mi cer scuze ca nu am fost mai explicita
Pentru jocuri de noroc aveti autorizatie primita ?
Cunosc prevederile din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, care la art 6 spune :
Prin organizator de jocuri de noroc se înţelege persoana juridică autorizată să organizeze şi să exploateze jocuri de noroc în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă şi a reglementărilor specifice. Poate dobândi această calitate persoana juridică de drept român constituită în condiţiile legii.
Nu stiam ca PFA pot fi autorizate pentru aceasta activitate . Dati-mi , va rog si mie , daca aveti, legea care permite aceasta activitate la pfa .
Pentru conta in partida simpla - bar :
- vedeti omef 1040 , contabilitate in partida simpla .
Pentru partea de gestiune, elementele sunt : nir, bon consum, vanzarile cu casa de marcat - constituie veniturile .
Cheltuielile admise ca fiind deductibile sunt cele din art 48 titlu III cod fiscal .
Cred ca va ajuta sa cititi acel omef 1040, pentru ca este probabil sa apreciati ca utilizarea fiselor de operatiuni diverse va simplifica evidenta ( desigur , depinde cat e de mare activitatea ) .
In ce priveste cheltuilelile , ati putea opta pentru inregistrarea in RJIP a facturilor de marfuri achitate in cursul anului , dar trebuie sa aveti in vedere ca la 31.12.a fiecarui an sa corectati acele ch. cu stocul de marfa existent la acea data .
Pfa
ginamangra
PFA,cu norma de venit si neplatitor de TVA: ce registre contabile trebuie sa detina?Precizez ca desfasoara activitate de comert in piata ( legume-fructe)....Ca ... (vezi toată discuția)