avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Turturi bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Turturi bloc

Buna ziua,
De curand ne-am mutat intr-un apartament cumparat prin credit, deci evaluat: se afla la etajul patru intr-un bloc cu 4 nivele. La acelasi bloc la parteru blocului, proprietarul are balcon extins cu tot cu suprafata de teren din dreptul lui pana in dreptul trotuarului, pentru care el sustine ca are acte si plateste impozit (se poate asa ceva?).
Problema este la acoperis: pe timpul iernii se formeaza turturi care pica pe acoperisul lui si acum am fost nevoiti sa pun burlan; din banii mei mi-am permis sa pun doar burlan cu aruncator si nu pana jos. Proprietarul de la parter ne acuza ca apa ii va inunda gradina din fata blocului; mai mult, el sustine ca acoperisul e construit ilegal, ca nu avem autorizatie pe el (mentionez ca si proprietarul de dinainte tot asa l-a gasit, deci e de vreo 7-8 ani asa). As vrea sa rezolv aceasta problema:
1. Unde ma pot interesa daca acoprisul este sau nu construit legal? Ce acte imi trbuie sa intru in legalitate?
2. Poate el sa ma obliga sa pun burlan cum vrea el pana jos?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 18:59, 30 Mai 2011
Pentru ca vecinul de la parter ma ameninta ca da el jos acoperisul daca eu nu ii pun burlan pana jos sa nu ii inunde lui gradina... Sarpanta nu imi apartine, dar apoi nu raman eu fara acoperis? Trebuie sa obtin autorizatie si pentru acest burlan cu aruncator, pe care il pun din banii mei, tocmai pentru ca vreau sa pun capat acestor discutii?
Am uitat sa precizez ca tocmai acest vecin este administrator si la asociatie nu am prea multe sanse.. ( de asta e "ales" el administrator).
Dvs. va adresati reprezentantului legal al asociatiei care este presedintele, si in nici un caz administratorului.

Nu are cum sa dea el jos acoperisul, sau lasati-l s-o faca si distrugerea de proprietate cred ca inca se mai pedepseste cu dosar penal minim.

Cum va spunea si Dna Elga, gradina nu are cum sa fie a lui, decat daca terenul pe care e construit blocul este integral proprietate privata ... cereti sa va arate actul de proprietate al gradinii/ terenului pun pariu ca vociferarile vor mai scadea in intensitate. Faceti o hartie scrisa presedintelui de asociatiei sa va arate decizia prin care respectivul proprietar foloseste acel teren, in ce conditii, o fi gratis etc.

PS: administratorul nu este ales in adevaratul sens al cuvantului, ci este angajat.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
arockz, utilizator
Multumesc frumos pentru informatii...Va tin la curent cu noi detalii.
Apropo de acest teren el zice ca plateste impozit pe el si cu hotarare judecatoreasca. Sincer nu ma intereseaza foarte tare gradina lui, atata timp cat nu vrea sa ii mai platesc si eu amenajarile.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
cris2279, utilizator
Revin cu o mica punctare la ce spunea si Dna Elga.

Mansarda/ terasa/serpanta etc. nu este a Dvs. ci a tuturor proprietarilor din blocul respectiv. Si fatada blocului la fel. Si burlanele cu sau fara aruncare sunt ale tuturor.

Deci nu Dvs. trebuie sa investiti sa asigurati scurgerea respectivei ape ci toti proprietarii prin intermediul asociatiei, deci da si vecinul de la parter/ administrator etc.

Sunt mai multe lucruri de discutat aici, inclusiv de moralitate, de confidentialitatea presupusa a relatiei angajat-angajator, de uz de informatii confidentiale pentru foloase proprii etc.

De ce spuneati ca vreti sa puneti acel aruncator defapt?
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)