avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri nerambursabile pentru microintreprinderi
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri nerambursabile pentru microintreprinderi

Buna ziua,
Pot obtine finantare nerambursabila pentru infiintarea unei microferme pentru cresterea gainilor ouatoare?
Ma gandeam la o finantare 100%, fara aport personal.
Am vazut ca programul lansat de catre stat pentru IMM-uri nu ofera decat 10000 euro, dar trebuie sa detii 50% din valoarea proiectului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ion Vasilescu , Consultant credite si finantari 11:00, 25 Iunie 2011
Dar trebuie sa dispun si eu de o parte din costul investitiei?
Da.
Din pacate, unul din principiile de baza al acordarii fondurilor europene este cel al co-participarii. Cu alte cuvinte, cu exceptia autoritatilor publice, orice potential beneficar al unor astfel de fonduri, trebuie sa fie in masura sa asigure un anumit procent de co-finantare. Acesta poate varia intre 2% pentru ONG-uri si 50-60% pentru intreprinderi mari. Deci, raspunsul este ca pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile trebuie sa veniti si dumneavoastra cu o parte de co-finantare. In cazul concret prezentat de dumneavoastra, da, este posibil sa obtineti finantare pentru micro-ferma, nivelul acesteia fiind de 70%, restul de 30% trebuie sa-l asigurati dumneavoastra ca si co-finantare.
Daca doriti informatii suplimentare, puteti sa-mi scrieti la consultant_finantarieuropene@yahoo.com
[ link extern ] /
tot ce pot sa va spun e ca initial cand au aparut fondurile pentru dezvoltarea in agricultura completati o cerere pentru a obtine un avans de 50% pentru a incepe investitia in ideia ca tu nu ai toti banii initial, dar era si partea de cofinantare.Poate gasiti mai mult pe acest site. Ideia e in elul urmator studiati singur mai multe masuri si axe de finantare pana gasiti partea cea mai covenabila nu este greu dar necesita ceva timp. Si daca totusi e afacerea dvs merita
Daca va referiti la cei 10000 euro pe care ii acorda statul tinerilor intreprinzatori, trebuie sa participati si Dvs.cu cel putin 50% (minim 10000 euro), in functie de proiect. Banii pot fi din surse proprii sau prin accesarea unui credit garantat in proportie de 80% de catre FNGCIMM, prin banca partenera in proiect. Problema este ca, din cate stiu eu, nu se poate accesa acest program pentru proiecte in agricultura. Sunt activitati agricole pentru care categoric nu se poate aplica. Pentru mai multe informatii accesati www.aippimm.ro, cautati ghidul solicitantului si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari pentru a va lamuri. Sper ca v-am fost de folos.

Alte discuții în legătură

Crescatorie de pasari Jess Jess Buna ziua, as dori informatii cu privire la fonduri nerambursabile pentru o ferma de pasari ( de dimensiuni medii).Eu dispun de 1 ha de teren si de o suma de ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in ... (vezi toată discuția)
Finantare gana gana exista vreun program care sa finanteze un proiect in valoare de aproximativ 10 mil de euro? (vezi toată discuția)