avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura in instanta proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura in instanta proces partaj

1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila?
2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un exemplar si pentru parat?
3. Daca una din partile implicate in proces depune documente, inscrisuri doveditoare necesare solutionarii dosarului fara a le comunica partii adverse, instanta trebuie sa dea termen pentru studierea documentelor?
4. Instanta poate respinge fara o proba fara documente la dosar, doar in baza unor afirmatii verbale ale partii adverse?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:02, 13 Ianuarie 2012
Ce implica o cerere de abtinere depusa de catre judecator?
Cu stima
La urmatorul termen de judecata solicitati instantei lamuriri cu privire la proba cu martori pentru ca, potrivit incheierii de sedinta pe care ati citat-o aceasta este incuviintata pentru cererea reconventionala - verificati daca este incuviintata pentru toate partile sau numai pentru una, desi din incheiere nu rezulta acest lucru.
In cererea dvs invocati incheierea de sedinta respectiva.
In privinta abtinerii judecatorului, aceasta este situatia in care un judecator, care stie ca exista un motiv de recuzare in privinta sa, formuleaza o cerere prin care se abtine (se retrage) de la judecarea dosarului - art. 25 Cod procedura civila
Motivele de recuzare sunt prevazute de art. 27 Cod procedura civila. Cererea de abtinere se judeca de un alt complet, iar incheierea prin care s-a admis sau s-a respins cererea de abtinere nu este supusa nici unei cai de atac.
In cazul in care cererea de abtinere a fost admisa, judecatorul va fi inlocuit, iar daca cererea a fost respinsa, acesta va continua judecarea dosarului.
A fost respinsa cererea de abtinere formulata de catre judecator. In solutia data si postata pe site-ul instantelor este mentionat faptul ca a fost respinsa cererea de abtinere formulata de judecator iar cererea de recuzare formulata de catre mine a ramas fara obiect. Ce inseamna acest lucru? Este logic ca judecatorul sa depuna cerere de abtinere dupa ce am depus eu cerere de recuzare impotriva dansului?
Cu stima
Da, este logic; nu este insa logic sa fi ramas cererea de recuzare fara obiect.
Oricum, dv. aveti avocat? Ca sunt chestiuni de tehnica legislativa dificil de nuantat. Fiecare raspuns are mai multe motive la baza, unele vizibile, altele nu...
E dificil sa intelegeti procedura civila asa, din mers. Cel mai probabil o sa aveti mereu impresia ca sunteti nedreptatita.

:offtopic: Va rog nu redactati mesaje consecutive, modificati-l pe cel anterior. Multumesc.
Cererea de recuzare putea sa ramana fara obiect in cazul in care ar fi fst admisa cereea de abtinere intemeiata pe acelasi motiv ca recuzarea.
In aceasta situatie, judecatorul respectiv va continua judecata in dosar.
Se poate intampla ca judecatorul sa depuna cerere de abtinere dupa ce a fost formulata cerere de recuzare impotriva sa - ex. dvs formulati oral in sedinta cerere de recuzare (depusa apoi in scris) pentru ceva care s-a intamplat in respectiva sedinta, iar dupa sedinta judecatorul declara ca se abtine.

Alte discuții în legătură

Motive recuzare judecator Nina1 Nina1 Buna ziua, Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil? Cu stima (vezi toată discuția)
Cerere de respingere a probei cu martori lacramioara81 lacramioara81 buna ziua! Cum se poate cere de la instanta sa respinga proba cu martori, avand in vedere ca partea adversa a cerut proba cu martori, insa eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)