avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu 2 ani pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu 2 ani pentru cresterea copilului

dupa legea noua, din 2011, daca optezi pentru varianta de a sta acasa 2 ani,cu copilul, angajatorul este obligat sa iti retina postul timp de 2 ani?
unii au interpretat legea ca este obligat altii spun ca nu. imi trebuie o trimnitere legala ca sa fiu sigura. nu as vrea sa ini pierd postul pentru care am muncit atat, dar m-ar ajuta enorm sa pot sa stau cu copilul 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 7 Iunie 2011
1. Din ce ati citat dvs. nu reiese ca angajatorul este obligat sa retina un post anume in cazul in care salariata este in CCC. Textul citat de dvs. spune ca nu poate fi concediata persoana care se afla in CCC. Asta spune si Codul muncii:
Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...
2. Eu zic sa va luati CCC pana la 2 ani, fara teama.

asta vreau, dar unde scrie "negru pe alb" ca nu va scoate postul la concurs sau mai stiu eu ce?
multumesc
codecos a scris:

asta vreau, dar unde scrie "negru pe alb" ca nu va scoate postul la concurs sau mai stiu eu ce?
multumesc

Nu scrie nicaieri ca angajatorul nu va desfiinta postul pe perioada CCC si nimeni nu va poate garanta acest lucru , dar in art.60 alin.1 lit.e C.mun . este prevazuta interdictia concedierii salariatului/ei aflate in CCC, exceptie facand situatiile in care concedierea intervine ca urmare a reorganizarii judiciare , falimentului si dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil andra072009 andra072009 Buna seara, Daca optez pentru concediul de crestere copil pe o perioada de 2 ani angajatorul este obligat sa pastreze postul si sa ma reincareze pe postul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 an sau 2? anita14 anita14 Sunt in concediu de crestere a copilului,nascut in data de 17 aprilie 2012,am optat pentru concediu de 2 ani,si acum as vrea sa va intreb daca este adevarat ca ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in ccc-este legala? GABRIELAHUGEANU GABRIELAHUGEANU Buna ziua, as dori sa va intreb daca desfiintareaa postului pe durata concediului de crestere copil este legala, pe motivul restrangerii activitatii? Care sunt ... (vezi toată discuția)