Buna seara! O buna prietena s-a oferit sa ma ajute cu 20.000 lei in luna ianuarie 2010. Am facut un contract la notariat de imprumut ,cu data scadenta 31 martie 2010. Nu a vrut banii inapoi pana in luna decembrie 2010 , cand i-a decedat tatal. atunci i-am dat prima transa de bani ,intrucat mi-a spus ca are nevoie de ei.Ulterior a hotarat ca vrea 5.000 euro in loc de 20.000 lei. Am fost de acord.Pana in acest moment are suma primita 2750 euro si i-am spus ca in luna iunie la sfarsit ii dau pe toti Ea doreste ca pana joi sa ii dau restul..dar nu reusesc..Nu mai vrea...spunand ca merge la un executor jud. cu contractul.Eu i-am dat banii fara hartie..nu imi este frica ca nu recunoaste ,dar ce se poate intampla daca merge la executor sau poate face plangere la Judecatorie? Sa-mi angajez un avocat ? Ce ma sfatuiti? Vreau sa pot amana pana la sf lunii iunie.Sunt in somaj si sotul meu de abia aduce un salariu acasa.Ma bazez pe tata ca va vinde un imobil,dar isi i-a banii pe 30 iunie.Eu nu vreau neplaceri si nici nu vreau sa creada cineva ca ma bucur la banii altuia ..Va multumesc!
incercati sa va intelegeti amiabil, chiar daca apeleaza la executor nu recupereaza banii nici pana joi, nici pana la sfarsitul lunii iunie.. daca apeleaza la executor, da si bani in avans, daca tot a stat pana acum, sa mai stea o luna.
dvs nu are ce sa vi se intample (daca ii dati intr-o luna, max doua) atat ca veti plati si cheltuieli de executare
daca in contractul de imprumut autentificat de notar, nu este trecuta o garantie pentru suma imprumutata, ca de exemplu, bunurile dvs din casa, atunci, nu aveti de ce va teme.............. incercati sa va intelegeti pe cale amiabila cu creditoarea, astfel incat, sa nu fiti pusa in situatia de a mai face si alte cheltuieli ca cele privind executarea prin executor. :O