avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament valabilitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament valabilitate

Buna ziua,
As dori sa stiu de ce un testament care reprezinta dorinta defunctului in ceea ce priveste bunurile personale (teren, locuinta, etc.) poate fi atacat atat de usor de catre alte persoane atata timp cat acesta (defunctul) este singurul in masura sa lase mai departe cui crede de cuviinta bunurile care ii apartin numai lui? Numai in Romania se poate ataca atat de usor? Care este forma de testament cea mai solida, fara a avea riscul ca va putea fi contestat (excluzand contract de vanzare cumparare sau alte variante)? Cu multumiri anticipate
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Sissy99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 03:16, 31 Mai 2011
Testamentul este un act gratuit ... s in conditiile in care exista mostenitori rezervatari carora li s-a incalcat prin testament rezerva succesorala, acestia pot ataca testamentul in limita rezervei incalcate.
Sunt rezervatari descendentii (copii, nepoti), sotia supravietuitoare si ascendentii (parinti, bunici). Situatia e similara la donatie.
Deci daca va doriti un act solid, acela e vanzarea cumpararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentu mihai madalin mihai madalin am un unchi din partea sotiei care ia facut testament pe apartament . El are un frate care nu sunt in relati bune. Ce act avem nevoie in afara de ... (vezi toată discuția)
Mostenire jlo jlo Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea: daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)
Donatie Miculescu Sorin Miculescu Sorin parintii ( tata vitreg )mi-au donat un apartament cu uzufruct viager.Deoarece mai am doi frati vitregi a-s vrea sa stiu daca mai au si drepturi la acest ... (vezi toată discuția)