avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neprezentarea actelor fiind cu scuterul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neprezentarea actelor fiind cu scuterul

buna seara.
sambata seara eram la serviciu (lucrez la un pub) a trebuit sa ajung neaparat pana acasa,am plect cu scuterul , inaite cu trei blocuri sa ajung acasa am fost oprit de un echipaj de politzie rutiera motivul opririi fiind control de rutina,neavand actele la mine am fost amendat cu 200 ron shi am refuzat sa semnez procesul verbal pe motiv ca mi sa parut amenda prea aspra avand in vedere faptul ca i-am spus agentului ca locuiesc la 3 blocuri shi ca ii aduc actele in 5 minute.ce zicetzi am vre-o sansa in cazul in care ash face contestatzie sa mi se transforme amenda in avertisment? ar mai fi de mentzionat shi faptul ca martorul pe care la pus era un conducator auto care trecuse mult de locul unde eram opritzi shi acel martor nici nu ma vazut pe mine+ca m-a mai shi amenitzat in momenul in care am refuzat sa semnez ca "LASA CA NE MAI INTANIM PE TRASEU"

in cazul in care ash avea un catig de cauza cum as putea formula aceasta contestatzie ca sincer in viatza mea nu am primit o amenda cu atat mai putzin sa mai fac shi contestatzie.

va multzumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Georgis , utilizator 22:48, 31 Mai 2011
Vreti sa contestati dar daca nu ati semnat de luare la cunostinta atunci ce veti contesta? Trebuia sa semnati si apoi scriati pe PV ca urmeaza sa depuneti contestatia in termenul legal.
eu am primit procesul verbal acasa...
l-am gasit in usa
il puteti contesta in 15 zile de la primire. nu asta e problema. agentul de politie apreciaza fapta subiectiv. instanta poate hotara diminuarea acesteia (in cazul in care exista un alt minim) sau poate dispune inlocuirea amenzii cu av. ceea ca voiam sa va explic este ca..martorul asistent nu are calitatea de martor ocular. pur si simplu asista la incheierea pv.-ului. nu trebuie sa cunoasca speta pentru a fi mentionat la rubrica martor asistent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parchetul de pe langa judecatoria buftea/intarzie de 1 an shi jumatate sa mi dea, macar un raspuns concret. do eduard do eduard Salut! ....problema mea,incepe in 2013,cand, am fost depistat de politzia rutiera conducand sub influentza bauturii.mi s a suspendat carnetul pe perioada de ... (vezi toată discuția)
Poate aplica amenda un politist in civil? DCristianC DCristianC Este posibil ca un politist civil sa-ti dea o amenda in lipsa ta dupa ce te-a legitimat? :-/ (vezi toată discuția)
Amenda parcare laura-jurist laura-jurist buna ziua am primit o amendapt ca am parcat pe un trotuar, la coltul unei strazi, si cica am blocat accesul pietonilor pe trotuar. bmentionez ca in zona nu ... (vezi toată discuția)