buna ziua.as vrea sa imi spuneti ce cote ne revin mie si fratelui din mostenire in situatia:tata,decedat in urma cu 9ani,mama,in viata,bolnava psihic,avand tutore pe fratele meu.tatal detinea un teren mostenit de la parintii lui,mama un teren de la parintii ei,si un apartament in proprietate comuna(tata+mama).mentionez ca mama este internata in centru de ingrijire iar fratele locuieste in casa parintilor.are fratele meu drepturi in plus la mostenire fiindca este tutorele mamei?
are fratele meu drepturi in plus la mostenire fiindca este tutorele mamei? -Nu.
Se dezbate mostenirea de pe urma tatalui, intrand in masa partajabila terenul tatalui si cota de 1/2 din apartament (in situatia in care sunt coproprietari).
Cotele sunt:cota mamei de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre dvs si fratele dvs din mostenire .
Insa fratele fiind tutorele mamei va administra si partea cuvenita mamei. Numai la moartea acesteia toate bunurile se vor imparti in cote egale intre cei doi fii respectiv dumneavoastra si fratele.
Mostenire
zdanut
Daca poate cineva sa-mi dea un sfat.
Este o problema de mostenire.
Suntem o sora si un frate.
Eu sunt necasatorita,
Fratele este casatorit,are sotie si 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire
valentinbunea
Mama a mostenit de la parinti un teren si a decedat intre timp. Suntem 4 frati si tata. Doresc sa stiu cum se imparte aceasta mostenire intre noi fratii si ... (vezi toată discuția)
Lamurire
mariana 49
Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din ... (vezi toată discuția)