avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

Suntem casatoriti de 10 ani, in urma casatoriei au rezultata 3 copii minori. Eu si sotul meu dorim sa divortam (este singura solutie) dar in niciun caz in maniera "reclamant si parat". Fiind dorinta amandurora, exista vreo modalitate de a divorta de comun acord? Adica sa aparem amandoi in cerere ca solicitand divortul? (Precizez ca nu avem neintelegeri in privinta impartirii bunurilor si in incredintatrea copiilor mamei). Apoi, putem face acest demers fara a apela la un avocat?
Cel mai recent răspuns: ContSters53762 , utilizator 21:53, 22 Iulie 2008
Incep invers...
Da, puteti face acest demers fara sa apelati la reprezentare de avocat, va sfatuiesc macar sa vedeti unul care sa va explice cam ce inseamna divortul, care e logica, ce trebuie sa faceti, eventual sa va redacteze o actiune... Parerea mea.
Dar sigur ca puteti face si absolut singuri totul... dar daca ajungeti in apel ca nu ati reusit sa divportati la fond, macar atunci sa luati un avocat.

Referitor la divort prin acord, puteti face acest lucru numai daca amanati pana cand cel mai mic dintre copiii dv. va fi major... altfel nu indepliniti conditiile pentru divortul prin acord...

Nu inteelg insa de ce sa va cramponati de asta, e numai o formalitate... e ca si cum ati vrea sa va casatoriti numai daca amandoi va ganditi in acelasi timp la asta si nu daca unul se gandeste inainte si il cere pe celalalt, in genunchi, in casatorie...
Reclamant este o denumire formala, lucrurile pot fi foarte decente si reclamantul e cel care cere ceva, in speta divortul... Asta si inseamna a reclama in esenta, a cere, a solicita...

Daca mai aveti intrebari...
Doamna singura maniera pe care o prevede procedura civila romana este existenta a 2 parti: reclamant si parat. Nu pot fi 2 reclamanti si nici un parat. Sau 2 parati fara sa fie vreun reclamant.
Chiar si la divortul prin acord (in cazul dvoastra nu se poate fiindca sunt copii minori) tot ar fi trebuit sa va prezentati in instanta atat reclamantul, cat si paratul.
Buna seara.
Nu puteti sa divortati la acordul părţilor, având în vedere că aveti copiii minori, nefiind indeplinite condiţiile prevăzute de art. 613 indice 1 Cod proc civilă.
Dar invocaţi instanţei că tatăl este de acord să îi fie incredintati mamei minorii şi să plătească pensie de întreţinere, dar vor trebui în cauză martori.
Cel mai bine apelaţi la un avocat şi veţi avea un divorţ elegant, fără ,,circ" !
Sotul meu este categoric in a nu ne lua, nici el nici eu, un avocat. Doreste totul cat mai discret. De asemenea, nu vrea sa se prezinte la infatisari, in cazul in care unul din noi va introduce cererea (dupa cum am inteles, aceasta e singura modalitate, neputandu-se de comnun acord). Este dificil de facut o astfel de cerere? :(
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
sara333, utilizator
Insasi faptul ca aunteti aici certifica faptul ca totusi, aveti nevoie cel putin de sfaturile unor avocati.

In cazul dvs, daca va intelegeti cu sotul, puteti solicita instantei desfacerea casatoriei din culpa comuna, instanta va da o hotarare fara motivare si va hotari asupra celorlalte capete de cerere: incredintarea minorului, numele dvs, pensia de intretinere.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de divort blackbeauty7 blackbeauty7 Buna seara, va rog daca poate cineva sa-mi spuna aproximativ cheltuieliile unui divort amiabil, si durata acestuia locuiesc in strainatate fiind separati in ... (vezi toată discuția)
Divort rapid alin76 alin76 As vrea sa stiu cum pot sa obtin pronuntarea la un divort cat mai rapid ? Actele necesare si cum procedez. (vezi toată discuția)
Consecinta nedepunerii unei intampinari pangalia pangalia Buna ziua, sunt casatorita de aproape 2 ani cu un cetatean strain, avem si un copil minor. am depus cerere de divort (din culpa comuna) si i-am trimis sotului ... (vezi toată discuția)