avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca, data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca, data iesirii la pensie

sunt nascuta la data de 25 martie 1961, angajata de la 06.08.1980 si in perioada 06.08.1980-01.04.1992 am avut functia de meserias cale la CFR, dupa aceasta data am trecut la personal TESA fara grupa.
daca pe cartea de munca este trecuta clar functia avuta care se incadreaza in grupa de munca mai este nevoie de adeverinta din care sa rezulte grupa si la ce data ma pot pensiona, nu am avut intreruperi in vechimea in munca.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:18, 1 Iunie 2011
ailicec a scris:
daca pe cartea de munca este trecuta clar functia avuta care se incadreaza in grupa de munca mai este nevoie de adeverinta din care sa rezulte grupa (...)

Daca in carnetul de munca exista mentiunea ca in perioada X ati lucrat in grupa Y de munca, potrivit actului normativ Z, nu este necesara adeverinta.

ailicec a scris:
(...) si la ce data ma pot pensiona, nu am avut intreruperi in vechimea in munca.

Ati uitat sa scrieti grupa de munca. :) Cand este vorba despre conditii de munca si despre stagii de cotizare, nu fac presupuneri.

Varsta standard de pensionare este de 62 de ani, stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si o luna iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani. Va rog sa precizati in ce grupa ati lucrat si in ce perioada.

Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pe perioada 06.08.1980 -01.04.1992 in grupa I
Intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 32 de ani si o luna, puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand veti implini 57 de ani, iar de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare olgamaria olgamaria Sunt nascuta in18 oct 1961 am 32 ani lucrati din care 12 ani in grupa a doua de munca.Cand ma pot pensiona?Va multumesc.. (vezi toată discuția)
Data pensionarii.... czerankati czerankati Buna , m-am nascut la 17 sept 1961 , am vechime in munca 37 ani , din care in grupa a II-a 20 ani si 11 luni.As vrea sa stiu , cand ma pot pensiona ? Sunt ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie fiind nascuta in iulie 1961 si avand o vechime de 31 ani din care 21 ani in grupa I de munca. Va multumesc. (vezi toată discuția)