Doresc sa fac reabilitarea pentru o pedeapsa de 4 ani, a carei executare a incetat in 2000.Am rascolit internetul in lung si-n lat si am descoperit chiar si un model de cerere pentru reabilitarea judecatoreasca. Problema mea este ca nu-mi pot permite sub nici o forma un avocat, iar de la judecatorie, telefonic, mi s-a comunicat ca nu pot face reabilitarea fara avocat.Cum asa? Trebuie sa am bani ca sa beneficiez de anumite drepturi? Chiar nu am bani. Daca as fi stiut din timp de faptul ca inca am cazierul patat, as fi facut in mod sigur ceva in acest sens. Acum cativa ani am scos cazierul si acesta era curat.
O sa merg totusi la judecatorie sa incer marea cu degetul. O rugaminte mai am la dvs....cum anume o scot la capat cu plata cheltuielilor de judecata sau a daunelor?
Sunt 15 ani de la comiterea faptei, si nu am primit niciodata nici o hartie....iar la fisc nu am nici o restanta?
Va multumesc pentru eventualele sfaturi.
:D Imi aduceti aminte de bancul:
"- Ma, Ioane, la voi mortul se ingroapa cu popa?
- Nu, Gheorghe, la noi popa ramane afara"
Normal ca puteti sa va faceti reabilitarea si fara avocat. Numai ca trebuie sa faceti cererea, sa vedeti in hotararea judecatoreasca la ce cheltuieli ati fost obligat.
Daca da, sa depuneti copie dupa chitante.
Aduceti si o adeverinta ca munciti.
Si, in principal calculati daca s-a indeplinit termenul de reabilitare. La dvs. este de 6 ani calculati de la data cand s-a considerat executata pedeapsa.
Hotararea judecatoreasca banuiesc ca se solicita la arhiva.
Solicitarea o fac eu sau instanta la care depun cererea?Cheltuielile cu pricina nu se prescriu?...sunt totusi 15 ani de la comiterea faptei, hotararea a ramas definitiva in 1998 iar pedeapsa s-a considerat executata in 2000.
banuiesc ca in loc de adeverinta de la locul de munca se poate utiliza certificatul de producator agricol. Cea mai mare problema ramane in prezent plata cheltuielilor....sper sa aflu maine cat,ce si mai ales cum pot plati.
Va multumesc pentru sprijin.
Se prescriu fara indoiala cheltuielile judiciare, dar nici instanta nu e obligata sa va acorde reabilitarea. B-)
Hotararea o luati de acolo unde v-ati judecat si v-a condamnat. Acuma, daca vreti sa depuneti neaparat cererea, luati hotararea pana la primul termen.