avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet de conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet de conducere suspendat

in anul 2007 am fost prinsa cu viteza in zona Arad. Am contestat PV de contraventie. Tribunalul Arad a respins contestaţia în anulare declarată de contestatorul MA împotriva deciziei civile nr. -----pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. -----. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 04 martie 2009.
In anul 2011, luna mai mi-a sosit de la Inspectoratul Politiei Arad instiintare sa predau carnetul de sofer.
Intrebarea mea este daca acest PV nu s-a prescris si cum pot contesta dupa 5 ani acest proces.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:53, 31 Mai 2011
sanctiunea complementara a suspendarii permisului nu este susceptibila de executare silita si deci nu se pune problema prescrierii acesteia. Exista doctrina care sustine acest punct de vedere si am vazut chiar sentinte ale instantelor in acest sens.

cf art 210 din Regulament coroborat cu prevederile OG2 si ale OUG 195 sanctiunea se executa de drept incepind cu predarea permisului sau cel mai tirziu incepind cu ziua a 16 de dupa pronuntarea sentintei prin care s-a respins irevocabil contestatia impotriva pv.

va recomand sa notificati acest lucru politiei si sa solicitati revocarea dispozitiei sefului IPJ - oricum procedura prealabila este obligatorie cf lg 554 / 2004.

Apoi depuneti actiune in contencios administrativ ptr anularea dispozitiei sefului IPJ prin care s-a dispus suspendarea permisului. In practica, aceasta dispozitie nu este comunicata contravenientului (lucru total ilegal insa exista o procedura interna a MAI care mentioneaza necomunicarea actului administrativ) insa este mentionata in adresa primita de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea deciziei privind majorarea perioadei retinerii permisului sypryano sypryano Buna ziua, Doresc cateva lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea problema. In luna noiembrie 2010 am fost oprit de catre un echipaj de politie pe Bdl. ... (vezi toată discuția)
Solutie plangere contraventionala Claudia Simion Claudia Simion Stimati colegi, Va adresez si eu urmatoarea intrebare: intr-un proces avand ca obiect plangere contraventionala (OUG 195) impotriva unui proces verbal, prin ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de a conduce dupa 4 ani si jumatate silviu_n silviu_n Am primit prin Posta urmatoarea instiintare: [quot]Va facem cunoscut ca, pentru incalcarea, la data de 15.06.2007 a prevederilor art.102 alin.3 lit. E din ... (vezi toată discuția)