Sunt persoana fizica si am de vanzare un teren intravilan. O persoana mi-a spus ca il ia numai daca il dau in rate (am zis ca ma gandesc). Rugamintea mea este:
se poate face un contract care sa-mi ofere siguranta ca sa nu raman si fara bani si fara teren? Daca da, cum se face si unde?
Multumesc anticipat!
Incheiati contract de vanzare cumparare la notarul public, mentionati pretul si cat primiti la momentul semnarii contractului, apoi stipulati modul de plata al restului de pret, respectiv fiecare suma la ce data si in ce cont bancar (dovada platii va fi ordinul de plata vizat de banca, daca nu se va face plata in cont bancar, va trebui sa dati declaratie la notar pentru primirea fiecarei transe din pret). Puteti solicita inserarea privilegiului pentru rest de pret in contract, precum si intabularea acestuia in CF sau, ca o masura mai dura, puteti cere inserarea in contract a pactului comisoriu expres de gradul IV, conform caruia in caz de neplata a uneia dintre ratele mentionate in act, contractul de vanzare cumparare se rezolutioneaza de plin drept, iar dvs. retineti sumele incasate pana in acel moment cu titlu de daune interese. Trebuie sa discutati in prealabil cu cel care va cumpara, sa fie de acord cu toate aceste prevederi.
Buna aera, aveti posibilitatea sa incheiati contractul in forma autentica, transmiteti dreptul de proprietae dar cu un privilegiu pentru diferenta de pret (ma gandesc ca plateste un avans), si sa se mentioneze ca actul constituie titlu executoriu (art.66 legea notarilor 6 sau 7 din 1995). Daca este o persoana serioasa va accepta, daca nu, va incerca tot felul de subterfugii (promisiune de vanzare, acte sub semnatura privata).
Mentionati ca in cazul in care nu achita integral pretul , chiar si ultima rata, pierde toata suma platita.
Daca nu achitadiferenta de pret (ratele) solicitati incuviintarea executarii silite si aveti posibilitatea de executare silita, inclusiv de adjudecare a imobilului in contul creantei.
Succes.
Vanzare imobil in rate
r111
Va rog sa mi spuneti,
Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an.
Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)