Buna ziua. Doresc sa vand un apartament si am gasit un client care imi da un pret f. bun dar in 3 rate in decurs de 1an. Cum ma invatati sa fac contractul de vanzare? As dori sa pun acolo conditia ca daca la finalul anului nu achita suma completa sa piarda si ratele date anterior. Se poate? Va multumesc.
Trebuie sa va adresati unui Notar pentru a face acest contract, ei stiu cum sa il formuleze ca sa nu va puteti razgandi nici dumneavoastra si nici cumparatorul.
Eu am vandut un teren tot in rate (acum 4 ani) si am facut contractul prin Notariat, iar fiecare rata primita mai faceam un act aditional.
Da, se poate. Inserati in cuprinsul actului, la paragraful despre pret, detalierea exacta a platii celor 3 rate (cuantumul, data fiecarei plati si contul bancar in care se vor efectua platile), precum si un pact comisoriu expres de gradul IV, care prevede ca in cazul in care cumparatorul nu achita la termenul, in cuantumul si contul mentionate in act, contractul se va rezilia de plin drept, fara interventia instantei de judecata ori alte formalitati prealabile, vanzatorul retinand sumele incasate pana in acel moment. Consultati-va cu notarul public, dar si cu persoana care cumpara, trebuie sa aveti si acordul acesteia.
Vanzare imobil in rate
r111
Va rog sa mi spuneti,
Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an.
Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)