avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RECURS LA O ACTIUNE JUDECATORESCA IMPOTRIVA ASOCIATIEI ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RECURS LA O ACTIUNE JUDECATORESCA IMPOTRIVA ASOCIATIEI DE PROPRIETARI

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se face un recurs la o horatare judecatoreasca impotriva asociatiei de proprietari? Stiu ca exista niste exprimari standard dar nu le-am gasit pe net pentru a putea face eu recursul fara a apela la un avocat din cauza lipsei fondurilor financiare.

Mentionez ca am fost data in judecata de asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc pentru neplata intretinerii. A avut loc o infatisare in noiembrie si una in 15 februarie - la ultima neputand participa nefiind in tara. Asteptam ca raspunsul de la judecatorie sa il primesc in 2 saptamani, maxim o luna. Sentinta a fost redactata pe data de 16 mai deci la 3 luni de la judecata. Mi-au admis tot ce am depus eu la dosar in sedinta din februarie ca fiind intemeiat, numai ca acum sunt somata sa fac recus in termen de 15 zile.

Inca o mentiune: inainte de plecare din tara, am facut o hartie cu asociatia de proprietari in car ma angajam sa platesc intreaga suma pana la sfarsitul anului in curs.

Intrebarile mele ar fi 3 :

1) cum se face acest recurs?

2) daca recursul se dace in termen de 15 zile de la data postei si care este temeiul legal ?

3) care sunt pasii obligatorii pe care ii am de facut in continuare?

Multumesc anticipat,
Nicoleta Alexxandra
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:26, 1 Iunie 2011
NICOLETA ALEXXANDRA a scris:

Mi-au admis tot ce am depus eu la dosar in sedinta din februarie ca fiind intemeiat, numai ca acum sunt somata sa fac recus in termen de 15 zile.
am facut o hartie cu asociatia de proprietari in car ma angajam sa platesc intreaga suma pana la sfarsitul anului in curs.

Va aflati intr-o situatie delicata;mai mult daca precizati ca ati incheiat cu asociatia de proprietari angajament de plata a restantei si vi s-a comunicat ca impotriva hotararii aveti dreptul sa formulati recurs in termen de 15 zile ,pe cale de consecinta solutia va este defavorabila
Termenul este 15 zile de la comunicarea hotararii
Recursul se motiveaza functie de continutul motivarii instantei de judecata si de interesul celui care intelege sa apeleze la cale de atac impotriva hotararii instantei
Nu puteti fi "somata "sa formulati recurs,nu exista temei legal pentru a soma pe cineva sa apeleze la cale de atac impotriva unei dispozitii a instantei de judecata ,aceasta este libera dvs optiune de a continua demersul in instanta pentru a va sustine interesul cu scopul de a obtine o solutie temeinica si favorabila dvs
Va multumesc pt raspunsul Dvs. Dar mai am o intrebare : imi spuneti ca "Termenul este 15 zile de la comunicarea hotararii"... Hotararea a fost redactata pe 16 mai iar eu am primit-o pe 31 mai. Dupa care data ma ghidez?

cu respect,
alexxandra

Termenul curge 15 zile de la data postei
@NICOLETA..,
Va exprimati contradictoriu. Daca instanta a admis solicitarile dumneavoastra, dumneavoastra v-ati angajat sa platiti debitele catre asociatie, iar prin hotararea judecatoreasca se legifereaza chiar acordul si vointa dumneavoastra de a achita debitele catre asociatie, atunci pentru ce vreti sa mai faceti recurs!?

Apoi spuneti ca "acum sunt somata sa fac recus in termen de 15 zile".
Cine va someaza sa faceti recurs?

Spuneti ca "am facut o hartie cu asociatia de proprietari in car ma angajam sa platesc intreaga suma pana la sfarsitul anului in curs".
Cand ati facuta aceasta intelegere, in 2010 sau 2011? Daca e in 201 inseamna ca nu ati realizat angajamentul iar daca este vorba de anul 2011, incepeti sa platiti. Eventual discutati cu presedintele asociatiei si asa cum v-ati angajat si in conformitate cu hotararea judecatoreasca sa va intelegeti asupra unei esalonari a datoriei pana la sfarsitul anului 2011.
Conducerea asociatiei ar putea sa va astepte pentru ca are la dispozitie 3 ani sa investeasca hotararea si sa apeleze la executor.
Nu vad sensul recursului daca hotararea este de a plati iar dv sunteti de acord cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac respinsa neliionela neliionela buna ziua am facut recurs la dosar pt recredintare minorii si mia fost respins mentiond ,, resinge apelul cu recursu ,, va rog sami spuneti si mie ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)