avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare colterm tm
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare colterm tm

Buna ziua,
Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot obtine un aviz favorabil?Sau exista o alta solutie ?(nu ar fi prea indicat sa imi pierd bani si timp prin judecati).
Alta problema ar fi in cazul in care administratorul + presedintele blocului refuza sa semneze,este legal?Au dreptul sa ma impiedice sa pun centrala intr-un apartament in care sunt proprietar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 18:41, 2 Octombrie 2011
Cam asa ceva mi se intampla mie.Dar nu platesc sa ma dea in judecata!abia astept
!
Buna,

Am si eu o sumedenie de intrebari si nu stiu de unde sa incep.

Ma bucur ca am gasit forumul acesta si ca poate cineva imi da niste sfaturi si raspunsuri la intrebari.

Deci ... si eu locuiesc intr-un bloc, intr-o scara in care toate cele 20 de apartamente sunt racordate la sistemul de incalzire centralizat, Colterm. Eu doresc sa ma debransez de la Colterm, dar intampin o gramada de probleme, ca multi altii, din cate vad aici.

Pana la debransarea de la colterm, cred ca ar trebui facuti alti pasi.

In primul rand ar trebui sa se instaleze teava de gaz pana la et. 4, separat de cea actuala, pt Nu este teava de gaz trasa separat, doar cea cu acel contor comun.

Am vb cu administratorul sau presedintele blocului, nu stiu ce e, dar stam in aceeasi scara. I-am spus ca doresc sa vorbim cu vecinii, sa-i intrebam daca sunt de acord sa tragem teava, mi-a spus ca nu se mai poate face acest lucru din cauza unei hotarari a consiliului sau primariei din 30 iunie 2009 prin care se interzice debransarea de la colterm pentru scarile in care nici un locatar nu este debransat, in consecinta, nu mai putem face nimic.

Am aflat ca unele scari acum monteaza teava de gaz separat, deci se poate totusi, dar nu vrea. Mie imi spune ca face, ca drege, ca se duce intr-o parte in alta, intreaba, face adrese, cereri, etc, dar mi-am dat seama ca de fapt nu face nimic. Apar diverse adrese la avizier, din partea primariei catre asociatia noastra prin care ni se spune ca nu se accepta debransarea, nu sunt semnate, nu stampilate, nu nimic.

1. Ce pot sa fac in cazul in care administratorul nu este interesat de lucrul acesta, sustinut fiind si de 2 vecini care cica sunt in consiliul de adminitratie, si care hotarasc ce vor, cand vor, cati bani, si etc., dar pe scara sunt proprietari care doresc si ei centrala proprie ?

2. Teava separata de gaz se poate trage chiar daca Coltermul da aviz negativ pentru debransare??? In sensul ca daca se poate trage teava de gaz, atunci ma duc si ma lupt personal cu ei si poate reusesc sa primesc avizul pozitiv.
Administratorul mi-a spus ca nu se poate face proiect pt teava de gaz separata, pana Coltermul nu da aviz pozitiv de debransare.

Nu inteleg care e legatura intre teva separata de gaz si debransare? Doar tot noi, locatarii platim proiectul si tot...

3. Daca nu semneaza toti locatarii ca sunt de acord cu instalarea tevii principalel de gaz separat, nu se poate instala?

4. In cazul in care se va trage teava de gaz si vreau sa depun actele pentru debransare la colterm, dar unul din vecinii de langa mine nu vrea sa imi semneze ca e de acord sa ma debransez, ce pot face? Am un vecin cu care nu ma inteleg deloc, un comunist de vreo 70-80 de ani si sunt convinsa ca nu va semna. Deja am auzit ca el nu e de acord cu toate astea.

As fi vrut sa vad pe un site scris toti pasii care se fac si toate actele necesare in vederea instalarii de centrale termice personale, depunere proiect teava gaz pe scara si debransare colterm...

Astept ajutorul Dvs. si raspuns la intrebarile mele. Nu stiu de unde sa incep si incotro sa o iau :).

Va multumesc anticipat!

O seara buna!

Buna ziua,
eu am primit deja aviz negativ pentru debransare, alaturi de un alt vecin, pe motivul deja cunoscut ca in blocul nostru nu au fost facute debransari inainte de 2007. Dosarul a fost complet, cu acordul vecinilor, al adunarii generale, cu documentatia tehnica. Scuza lor cu "un condominiu-un sistem de incalzire" a cazut deja din perioada 2007-2008 cand blocul a fost mansardat iar noile apartamente sunt conectate la gaz si nu la termoficare. Imi puteti spune ce sanse am daca dau Colterm-ul in judecata sa castig? Nu mi se pare normal ca cineva, oricine, sa imi spuna ce sa fac sau sa nu fac in propria locuinta. Prin legea termoficarii inteleg ca nu mi se poate refuza debransarea dar un Regulament-cadru imi interzice acest lucru. E posibil asa ceva? Sau a ajuns sa fie ceva normal in tara noastra ca legea sa fie supusa unui alt document cu valoare juridica mai mica?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
zivem, utilizator
@zivem:
De ce nu mergi la o societate care monteaza centrale in apartamente si sa intrebi acolo cum se,, scapa'' de sistemul centralizat ?. Uite, mergi maine si scrie-ne si noua ce au zis ei.:(
Buna la toata lumea , ma bucur ca am dat de voi ,azi 21.06.2011am fost la colterm sa pun stampila pe contractul celor de la colterm cu asociatia impreuna cu cenzorul blocului care detine stampila asociatiei, si mam trezit ca NU mi sa aprobat debransarea si in care mi se explica ca nu mai sant debransati in bloc inainte de 2007 si ia explicat cenzorul ca avem un ap. in bloc debransat din 2002 legal si definitiv iar tipa de la biroul respectiv incerca sa imi explice ca nu mi sa aprobat din cauza ca doresc sa imi pun centrala termica ca asa reiese din p.v de la adunarea generala specific ca am toate actele de la asociatie si vecini aprobate inclusiv acel proiect de redimnsionare facut si nu a vrut sa imi faca actele ca nu a fost aprobat de sefii de acolo iar in actul trimis de ei la asociatie nici nu se punea vb de asa ceva si de fapt au insirat niste legi care se bat cap in cap.INTREBAREA mea este in cazul in care imi montez o centrala ce consecinte voi avea din parte celor de la colterm sau de la asociatie?pt ca ei nu ma scot din acel contract intre colterm si asociatie.
astept un raspuns din partea celor care pot sa imi dea niste sfaturi mai exacte.
specific ca cei de la colterm cand am depus actele miau spus sa ma apuc de lucrare iar acum ma aflu in situatia ca eu am platit deja centrala si urmeaza sa vina sa imi monteze,sa ma debransez si sa imi fac instalatia de incalziredin casa.in cazul acesta sant obligat sa platesc si la asociatie atita timp cit eu ma incalzesc cu gaz?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
PLACINTA OCTAVIAN, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)