Buna ziua,
Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot obtine un aviz favorabil?Sau exista o alta solutie ?(nu ar fi prea indicat sa imi pierd bani si timp prin judecati).
Alta problema ar fi in cazul in care administratorul + presedintele blocului refuza sa semneze,este legal?Au dreptul sa ma impiedice sa pun centrala intr-un apartament in care sunt proprietar?
Multumesc
@camy
"Acordul de acces" este valabil doar un an de zile, cu drept de prelungire pentru inca un an (consecutiv). trebuie sa depuneti iar cerere la distribuitorul de gaze pentru eliberarea unui nou "Acord de acces" si trebuie actualizat si proiectul ... este posibil sa nu mai corespunda noului normativ de gaze. luati legatura cu serviciul de "relatii cu clientii" ai e-on gaz si acestia va vor lamuri asupra acestui aspect, dar sa mergeti cu documentatia la ei.
Multumesc pt raspuns "carol_lorac" ....am o curiozitate:cui trebuie sa prezint eu "acordul de acces",ca ma bate gandul sa nu mai reinoiesc nimic(nu de alta dar in tm se sta la cozi ore bune ca sa reusesti sa vb 5 min cu vreuna care vine din pauza de cafea....).Eu am gaz in apartament,am un acord expirat e drept dar de ce ii intereseaza pe careva cd am pus eu centrala ....intreb si eu.Trebuie aratat cuiva acordul?Sau vin cei de la gaz sa verifice asta?
Multumesc
Buna ziua
Ce se intampla daca ma debransez cu acordul vecinilor, a asociatiiei si fara acordul Colterm? Primesc amenda si sunt nevoit sa ma rebransez sau scap :D ? Eu sper ca amenda sa o considere taxa de debransare..:)
@camy
acordul de acces (in original) este parte intregranta din proiectul de gaze executat de fima autorizata angajata de dvs in vederea executarii lucrarii, proiect care TREBUIE mai intii sa mearga la avizat la distribuitorul de gaze din Izona (gdf suez, e-on gaz, congaz, wirom, etc). abia DUPA CE PROIECTUL IESE DE LA AVIZAT, POATE EXECUTA lucrarea, conform proiectului, fara nici o modificare, altfel receptia tripartita (beneficiar, executant, reprezentant distribuitor gaze) putind fi aminata pina la punerea la punct a instalatiei conform proiectului avizat si in conformitate cu legile si normativele in vigoare.
astfel, instalatia dvs pentru centrala termica este ilegala si sinteti pasibila de amenda, ridicarea contorului de gaze si sigilarea robinetului principal al instalatiei dvs de gaze (cel de dinainte de contor) si repunerea in functiune dupa intrarea in legalitate a instalatiei.
nu va ginditi ca nu va va controla nimeni instalatia de gaze ... conform normativelor de gaze (stabilite de ANRE-gaze) odata la 2 ani trebuie sa se faca verificarea tehnica periodica a instalatiei si odata la 10 ani se face revizia tehnica a instalatiei, pe banii utilizatorului de gaze, in caz contrar putind ramine fara gaze (procedurile pentru cele doua operatiuni le-am mai descris cindva pe forum si nu le mai repet)
Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care depun saptamana asta actele pt debransare la colterm iar administratora blocului cand mi-a semnat actele si mi-a dat procesul verbal prin care asociatia este de acord cu debransarea(proces verbal care trebuie dus la colterm )mi-a scris in P.S. ca sunt obligata sa platesc 10% din caldura pt spatiile comune(adica pt un calorifer de la parter care nu ma incalzeste pe mine cu nimic,eu fiind la et.4 si nici nu mai am tevi in ap).Este legal sa platesc atat?Eu nu vreau sa platesc dar cica asa zice coletrmul?Cunoaste cineva legea care zice asta?sau e legea administratoarei?
Multumesc pt raspuns
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)