avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar maxim transe recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar maxim transe recuperare drepturi salariale

Buna ziua,
As dori sa stiu cine stabileste(din pct.de vedere legal) nr.maxim de transe ptr.restituirea unor drepturi salariale restante.Drepturi rezultate ca urmare a reincadrarii intr- o alta gradatie salariala.
Va multumesc:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 1 Iunie 2011
Codul muncii

Art. 164
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Vazand art. 164/2, cred ca transele de restituire se stabilesc prin hotararea judecatoreasca, daca aceasta va fi modalitatea prin care se va stabili necesitatea restituirii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
ContSters193759, utilizator
miclutza_63 a scris:

Buna ziua,
As dori sa stiu cine stabileste(din pct.de vedere legal) nr.maxim de transe ptr.restituirea unor drepturi salariale restante.Drepturi rezultate ca urmare a reincadrarii intr- o alta gradatie salariala.
Va multumesc:((

Daca aveti de restituit rata maxima este cea prevazuta in art.169 C.mun. - ex art.164 C.mun. , postat mai sus.

Daca aveti de primit , atunci ratele sau numarul de transe se pot stabili prin acordul partilor daca nu este stabilit prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea creante bugetare eagle_free eagle_free Cine poate sa imi spuna care legea care reglementeaza procedura de recuperare a unor creante bugetare acordate unor salariati de catre o primarie, care au fost ... (vezi toată discuția)
Retineri din salarii 23ti 23ti Buna ziua! In cazul in care un salariat are mai multe dosare de executare silita si un CAR, conform Codului muncii retinerile din salariu nu pot depasi 1/2 ... (vezi toată discuția)
Poprire, daca persoana are un credit la banca hajnyci hajnyci Buna ziua! Intrebarea mea este: daca s-a facut o dispozitie de poprire impotriva unui angajat al unei firmei, care are venit net cca 600 de lei, iar plateste ... (vezi toată discuția)