avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Dupa sanctiuni repetate de 10 sau 5 %din salariul realizat pentru abateri inchipuite nedemonstrate legal si nici faptic am parasit locul de munca cu 4 ore inaintea incetarii programului de munca pe fondul unei stari nervoase demonstrate medical cu CM depus la sediul unitatii 2 zile mai tarziu.In a-4-a zi am primit in scris o instiintare sa ma prezint la sediul firmei, pentru clarificarea situatiei.La discutii mi-i sau prezentat 2 variante:1 -demisie cu drept de somaj (in caz ca semnezi o porcarie de declaratie ) si 2 -desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare cu tot ce decurge din aceasta.Nu am semnat nimic... aratand ca sant in concediu medical ,mi-i sa raspuns ca oricum nu conteaza ca nici concediul medical nu o sa-l plateasca.ACUM ROG poate cineva sa ma ajute cu un sfat.INTREBARE ? DACA MA PREZINT LA MUNCA si nu ma primesc cum procedez?ITM cum ma poate ajuta ? daca impune o amenda nu ma ajuta cu nimic pe mine(lucrez in mediu toxic de 4 ani fara spor, cate 12-14 ore/zi)NU REZIST FINANCIAR la un proces,EXISTA O FIRMA(INSTITUTIE) DE MEDIERE care sa i-a cazul si costurile contra unui comision?Astept raspuns pana pe 6.06.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 19:58, 1 Iunie 2011
Daca sanctiunile repetate de 10 sau 5 % nu puteau demonstra vinovatia dv. trebuia sa contestati in instanta.
O suparare nu justifica parasirea locului de munca fara aprobare.
In cazul demisiei nu beneficiati de somaj.
Va poate desface contractul disciplinar.
Puteti apela la ITM dar nu poate obliga angajatorul sa mentina in activitate un salariat cu abateri disciplinare repetate.
NU REZIST FINANCIAR la un proces,

Litigiile de munca sunt scutite de taxe.
Va multumesc ptr. raspuns ,dar se impun cateva sublinieri ...munca mea presupune pulverizarea unui adeziv pe o suprafata delimitata,gresind delimitarea piesa devine rebut inputabil,iar nu era o "suparare"era o cadere nervoasa datorata stresului ,muncii prelungite (gen "nu-ti convine pleci!!!!),sanctiuni au fost in nr. de 2 in 4 ani (motiv -curatenia la locul de munca adica "acul in carul cu fan",sau "o scama pe pardesiul negru")M-am ales cu 2 boli cronice si am inceput sa cer conditii de munca -M-AU EXECUTAT.... HAI ROMANIA!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere aum300 aum300 Dupa sanctiuni repetate de 10 sau 5 %din salariul realizat pentru abateri inchipuite nedemonstrate legal si nici faptic am parasit locul de munca cu 4 ore ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ranya ranya am un salariat care din 15 martie nu a mai venit la munca, a spus ca este bolnav si va veni, ne-a dus cu vorba din saptamana in saptamana si din zi in zi. A ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)