avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Dupa sanctiuni repetate de 10 sau 5 %din salariul realizat pentru abateri inchipuite nedemonstrate legal si nici faptic am parasit locul de munca cu 4 ore inaintea incetarii programului de munca pe fondul unei stari nervoase demonstrate medical cu CM depus la sediul unitatii 2 zile mai tarziu.In a-4-a zi am primit in scris o instiintare sa ma prezint la sediul firmei, pentru clarificarea situatiei.La discutii mi-i sau prezentat 2 variante:1 -demisie cu drept de somaj (in caz ca semnezi o porcarie de declaratie ) si 2 -desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare cu tot ce decurge din aceasta.Nu am semnat nimic... aratand ca sant in concediu medical ,mi-i sa raspuns ca oricum nu conteaza ca nici concediul medical nu o sa-l plateasca.ACUM ROG poate cineva sa ma ajute cu un sfat.INTREBARE ? DACA MA PREZINT LA MUNCA si nu ma primesc cum procedez?ITM cum ma poate ajuta ? daca impune o amenda nu ma ajuta cu nimic pe mine(lucrez in mediu toxic de 4 ani fara spor, cate 12-14 ore/zi)NU REZIST FINANCIAR la un proces,EXISTA O FIRMA(INSTITUTIE) DE MEDIERE care sa i-a cazul si costurile contra unui comision?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 02:02, 2 Iunie 2011
Implicarea ITM nu va ajuta prea ult daca nu primiti banii pe concdiu medical, sau mai rau va convoaca pentru cerecetare disciplinara spre a va desface contrac tul de munca va piteti adresa instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca aum300 aum300 Dupa sanctiuni repetate de 10 sau 5 %din salariul realizat pentru abateri inchipuite nedemonstrate legal si nici faptic am parasit locul de munca cu 4 ore ... (vezi toată discuția)
Demisia As vrea sa stiu ce se intampla cand un angajat isi da demisia (preaviz 15 zile) dar nu respecta acest termen si nu se mai prezinta la munca dupa a 5-a zi. ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)