avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... preschimbare termen judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

preschimbare termen judecata

bunaseara! am avut un proces pe rol cu cauza constatare nulitate act juridic unde am avut cistig de cauza. patrtea pirita a declarat recurs iar instanta respectiv tribunalul a acordat termen pe 25 oct 2011. acum am vazut pe portalul instantei ca ei au facut cerere de preschimbare termen si s-a preschimbat pt. data de 14 iunie. mentionez ca nu am primit nici o citatie. nici eu nu sunt de acord cu termenul stabilit in urma cererii ce modalitate am/ va multumesc
Buna seara si dumneavoastra. Va sfatuiesc sa va uitati mai atent pe portalul instantelor la dosarul respectiv si sa observati daca scrie "Admite cererea de preschimbare. Acorda termen la ....". Daca scrie in dreptul datei de 14.06.2011 sintagma "Termen preschimbat" iar daca dati click pe acea data si scrie Sectia care judeca si alaturi "CC" - camera de consiliu, atunci inseamna ca acest termen este pentru judecarea cererii de preschimbare a termenului de judecata. Va recomand sa mergeti la arhiva sectiei respective la tribunal si sa intrebati ce este cu termenul din data de 14.06, pentru a nu sta degeaba in sala de judecata in ziua respectiva. Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius”, Avocat
Va prezentati in instanta la 14 iunie, cand va sustineti cauza.
Atat poate, atat face justitia din Romania. In caz de neprezentare, puteti invoca art. 105-107 din C.proc. civ.
Justitia joaca alba-neagra cu cetatenii statului roman, asa ca atentie la joc :P

Succes.
nu m-am inselat are cererea admisa iar termenul acesta este m-am uitat in lista sedintelor si apare acolo. as putea face o cerere pt. acordare termen in vederea angajarii unui avocat? tinind cont ca nu am fost citata?.va multumesc
Odata cu aparitia legii nr. 202/2010, cererile de preschimbare a termenului de judecata nu se mai judeca in sedinta publica, ci in camera de consiliu, fara citarea partilor. Astfel, daca dumneavoastra spuneti ca cererea de preschimbare a termenului de judecata a fost admisa, iar termenul a fost preschimbat pentru data de 14.06.2011, data pentru care nu ati primit citatie, ati avea doua variante. Unu: sa mergeti cu o zi inainte de termen la serviciul arhiva sa intrebati daca s-a indeplinit procedura de citare fata de dumneavoastra, iar daca nu, sa nu va prezentati si instanta sa constate lipsa de procedura fata de dumneavoastra, dar nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru intrucat este extrem de riscant. Doi: sa va prezentati la termen, cu o cerere prin care solicitati acordarea unui termen in vederea angajarii unui aparator, in temeiul dispozitiilor art. 156 Cod de Procedura Civila, motivand ca nu ati fost citata, dumneavoastra afland intamplator de acest termen si ca aceasta este prima solicitare de acest fel, instanta fiind, astfel, nevoita sa va admita cererea si sa va acorde un termen pentru angajarea unui aparator. Va sfatuiesc ca aceasta cerere sa fie scrisa/tehnoredactata, pentru a proba mai tarziu, daca este nevoie, solicitarea dumneavoastra. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna “document: Încheiere finală (dezinvestire)”? ... AlexBu AlexBu Tip solutie: Admite cererea (Ce inseamna exact)? “Document: Încheiere finală (dezinvestire)” (Ce inseamna exact)? Stadiu procesual: Fond (Ce ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea termenului în vederea renunþãrii la judecatã adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o problema procedurala: am o contestatie impotriva ANAF cu termen de judecata februarie 2014. Vreau sa initiez o renuntare la judecata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)