avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Preschimbarea termenului în vederea renunþãrii la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Preschimbarea termenului în vederea renunþãrii la judecatã

Am o problema procedurala: am o contestatie impotriva ANAF cu termen de judecata februarie 2014.

Vreau sa initiez o renuntare la judecata.

Intrebarea este daca sa cer initial preschimbarea termenului de judecata sau daca introduc cererea de renuntare, instanta o judeca automat in avans sau o lasa pentru termenul din 2014!?
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 13:54, 7 Octombrie 2013
Instanţa nu se va pronunţa, în aceeaşi şedinţă, atât pe cererea de renunţare cât şi pe cererea de preschimbare a termenului. Cererea de preschimbare a unui termen se judecă în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Cererea de renunţare la judecată se judecă în şedinţă publică, la un termen la care părţile sunt legal citate.

Prin urmare, întâi va fi luată în discuţie cererea de preschimbare. Dacă aceasta este respinsă, atunci cererea de renunţare se va discuta în februarie 2014, cu condiţia ca părţile să fie legal citate pentru acel termen. Dacă cererea de preschimbare va fi admisă şi instanţa va fixa un alt termen în cauză, atunci cererea de renunţare la judecată va fi pusă în discuţia părţilor la acel termen, cu condiţia ca procedura de citare să fie legal îndeplinită.

Întrucât renunţaţi după ce s-a făcut comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, dacă ANAF solicită, vă va obliga la plata cheltuielilor de judecată pe care aceasta le-a făcut. Dacă doriţi să renunţaţi la judecată, trimiteţi cererea de renunţare acum, înainte de primul termen. Renunţarea la judecată la primul termen la care părţile sunt legal citate sau ulterior acestui moment se poate face numai cu acordul expres sau tacit al ANAF.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumim pentru raspunsul detaliat!

Vom trimite cererea de preschimbare si dupa o zi cererea de renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce temei pot solicita sa particip la sedinta de judecata? aidu aidu In concret, am retinut de la plangerea la CEDO a lui Adrian Nastase ca ICCJ nu l-a lasat sa participe la solutionarea cererii de recuzare. Similar, eu vreau ... (vezi toată discuția)
Preschimbare termen judecata badila steluta badila steluta bunaseara! am avut un proces pe rol cu cauza constatare nulitate act juridic unde am avut cistig de cauza. patrtea pirita a declarat recurs iar instanta ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit - respingere preschimbare termen ContSters51068 ContSters51068 Am depus cerere constituire Asociatie non - profit in data de 2 iunie 2009. Am primit termen in 16 iulie 2009. Adica dupa o luna jumatate. Vazind ca ... (vezi toată discuția)