avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor

Buna ziua,
Luna trecuta am primit o citatie prin care eram invitata la Parchet sectia urmarire penala si criminalistica,ca si martor intr-un proces.Habar nu aveam,si nici acum nu am,despre ce proces este vorba.Am trimis un e-mail la Parchet pt a primi lamuriri insa am fost sunata de un domn care spunea ca este procuror si care mi-a secificat ca nu trebuie sa imi fac griji ca sunt doar martor intr-un proces in urma unor declaratii pe care eu le-am dat candva si ca nu imi poate spune mai multe pt ca nu vrea ca eu sa iau legatura cu cine stie cine inainte de proces.I-am marturisit ca nu am cunostinta de nici o declaratie de genul data de mine si ca mi se pare corect sa fiu informata insa dansul mi-a spus ferm ca nu imi poate da ma imulte detalii si inca o data m-a asigurat ca nu trebuie sa imi fac probleme si ca ar fi bine sa ma prezint.Astazi trebuia sa merg la procesul acela insa nu m-am prezentat atat timp cat nu recunosc sa fi facut o declaratie si imi este foarte teama.Se poate intampla ceva pt ca nu m-am prezentat?Mentionez ca pt primirea acelei citatii nu am semnat pt ca am gasit-o in cutia postala.Poate avea urmari faptul ca nu m-am prezentat?Va rog sa ma linistiti pt ca sunt cu moralul la pamant.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: miticutza1 , utilizator 18:40, 2 Iunie 2011
nu vi se va intampla nimic. Ar fi bine sa verificati ce parti sunt in proces si sa va prezentati la primirea urmatoarei citatii.
Multumesc frumos de raspuns.Cum pot si unde sa ma interesez?
Ba da doamna, are ce sa vi se intample. Daca nu va veti prezenta veti primi amenda sau veti fi adusa cu mandat de aducere.
Duceti-va si vedeti despre ce este vorba deoarece nu aveti ce sa patiti, sunteti martor.
cand orice instanta ne citeaza indiferent de calitatea noastra in dosarul respectiv avem obligatia sa ne prezentam...ca,ulterior se va constata ori o eroare ori faptul ca ceea ce spunem noi nu poate duce la aflarea adevarului asta e alta problema...insa in mom cand vine citatia....asta ne incumba obligatia de prezentare...in caz contrar, pot fi consecintele amintite mai sus de stimata doamna Olimpia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie fara sens caterina222 caterina222 Buna seara, am primit azi o citatie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pe care n-o inteleg...nu inteleg despre ce proces este ... (vezi toată discuția)
Citatii repetate dupa prezentarea mea la organul de politie! andri andri Buna ziua! As dori sa aflu, de cate ori pot fi citat la politie in calitate de martor, dupa ce m-am prezentat si am dat deja o declaratie. Este legal sau ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa ma prezint la fiecare termen de judecata? debydeby debydeby Sunt acuzat intr-un proces simplu de lovire si alte violente, insa momentam sunt plecat cu acte de munca in Anglia. Am dat declaratie la politie, procuror, ... (vezi toată discuția)