avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... curatela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

curatela

buna ziua
Am si eu o problema...sotul meu acum un an de zile s-a pus curator pentru o persoana bolnava psihic, care are pe numele ei un apartament unde ea locuieste cu mama ei in varsta de 80 de ani. Noi ne-am inteles foarte bine cu mama ei pana anul acesta cand noi am imprumutat niste bani de la ea si nu am reusit sa ii dam inapoi inca, spun inca pentru ca intentia noastra e sa ii dam inapoi. Ea s-a suparat foarte tare si relatia intre noi s-a deteriorat. Ea a decis sa vanda sau sa doneze apartamentul fetei, numai stiu exact pentru ca zice ea are dreptul. Sotul meu nu a fost de acord cu lucrul acesta si i-a spus sa il scota de pe acte intai si dupa aceea sa fc ce vrea cu apartamentul. De aceea va intreb cum poate sotul meu sa iasa de pe acte, si ce proceduri trebuiesc facute. Si daca mama fetei are dreptul sa vanda apartamentul fara acordul sotului. Inca o chestie, fata avea un cont in care avea cateva mii de euro, banii pe care mama i-a scos si i-a dat nepotului ei.am uitat sa va intreb am gasit pe internet ceva legat de curatela prin care spuned ca curatorul nu poated fi schimbat decat ddupa trei ani, este adevarat? multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:32, 2 Iunie 2011
Curatorul poate fi schimbat oricand...tot ce are de facut este sa mearga la autoritatea tutelara unde s-a facut numirea si sa dea o declaratie de renuntare.
Ce nu inteleg eu...daca vorbim de un bolnav psihic, de ce exista curator? In momentul in care lipseste discernamantul, se face punere sub interdictie prin instanta si se numeste tutore. Curatorul se poate numi doar in cazul unei persoane cu discernamant care, din cauza bolii/batranetii, etc nu poate avea grija de bunurile sale...
Oricum, daca apartamentul apartine persoanei bolnave, acesta nu poate fi vandut decat de tutorele/curatorul acesteia, cu incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare; daca mama bolnavei nu are aceasta calitate, nu va putea vinde acel apartament in numele fiicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Persoana pensie caz de boala poate sa vanda propietatea mariuscilin mariuscilin buna ziua am gasit o garsoniera si cumparatoru spune ca este pensionat pe caz de boala nu a vrut sa spuna ce el a dobandit garsoniera prin succesiune si ... (vezi toată discuția)
Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)