avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA norma venit - imposibilitate emitere facturi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA norma venit - imposibilitate emitere facturi

Buna ziua,

M-am inregistrat ca PFA la registrul comertului.
Ieri am fost sa ma inregistrez fiscal si mi s-a spus de la administratia fiscala ca, daca doresc sa figurez in regim de norma de venit, NU pot sa emit facturi. Daca totusi mi se cere sa emit facturi, trebuie sa ma inregistrez in sistem real, ceea ce nu pot sa fac decat dupa 2 ani dupa ce m-am inregistrat ca norma de venit.

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
- un PFA in regim de norma de venit poate emite facturi;
- pot semna contracte si incepe activitatea inainte sa fiu inregistrat fiscal;
- pot emite facuturi in cazul in care NU sunt inca inregistrat fiscal;
- ce risc daca nu ma inregistrez fiscal in termenul impus de lege de la momentul inregistrarii la registrul comertului (30 zile) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:54, 21 Iunie 2011
1. Un PFA in regim de norma de venit NU poate emite facturi;
2. Nu puteti sa incepeti sa aveti activitate inainte sa fiti inregistrat fiscal (adica puteti dar nu este in nici un caz recomandat!)
3. In nici un caz nu puteti emite facturi inainte sa fiti inregistrat fiscal.
4. Veti plati o amenda pentru nedepunerea declaratiilor in timpul legal - pentru fiecare declaratie nedepusa amenda minima este de 500 ron.
-.Normal ca puteti emite facturi
-.Da, puteti semna si contracte si sa emiteti si facturi, chiar daca nu sunteti inregistrat fiscal. Un PFA este perfect functionabil din moment ce este inregistrat la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare de noi coduri caen rbtrbt rbtrbt Buna ziua,am un PFA prestari servicii si as dori sa mai bag un cod la Registrul comertului pe\\" comert\\",urmand sa deschid un magazin intr-un mall,actele ... (vezi toată discuția)
Jurnal de vanzari pentru pfa la norma alexmac alexmac Buna ziua, In cazul unui PFA la norma, neplatitor de TVA, care presteaza servicii informatice catre o firma din UE si care nu emite facturi (firma nu are ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa - am platit impozit, se poate recupera ? ionutpo ionutpo Salut, Am nevoie de sfatul vostru: Am, sau mai bine spus, aveam un PFA cu norma de venit, consultanta si furnizare de alte produse software. Am fost ... (vezi toată discuția)