avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil ipotecat-variante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil ipotecat-variante

Va rog sa mi dati o informatie
Detin un imobil cumparat cu credit ipotecar. Ma aflu in imposibilitatea platirii ratelor. Am gasit un cumparator care este dispus sa mi dea o suma de bani peste valoarea creditului si sa preia ratele lunare. In discutia cu banca, noul cumparator nu intruneste conditiile de obtinere a unui credit imobiliar pentru a-mi prelua creditul.
Putem face un act notarial fara sa mai implicam banca?
Ce riscuri sant in situatia cand facem un act de promisiune in care specificam suma primita si obligatia cumparatorului de a plati lunar ratele in numele meu? Specific -pretul imobilului la care ne am inteles este de 75000euro, valoarea neachitata a creditului este de 52000euro urmand ca suma de 23000euro sa o primesc ca si avans.
Am vreo modalitate sa nu-mi ia banca acest imobil?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 2 Iunie 2011
Nu se poate face act notarial de v-c fara acordul bancii. Exista posibilitatea ca cel care cumpara sa achite pretul direct in contul bancii si astfel se stinge si ipoteca, dar si in acest caz aveti nevoie de acordul bancii.
ori gasiti pe cineva cu cash, ori pe cineva care se incadreaza in conditiile bancii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat r111 r111 Am cumparat un imobil cu credit ipotecar, nu mai pot plati ratele. Am gasit un cumparator care e dispus sa mi dea o suma de bani si sa plateasca in continuare ... (vezi toată discuția)
Preluare contract vanzare cumparare imobil cu credit andomar andomar O persoana care a achizitionat un apartament cu credit bancar este in imposibilitatea platirii ratelor ;o ruda de a sa in comun de acord cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract - promisiune de vanzare cumparare r111 r111 Am cumparat un imobil cu un credit ipotecar de 55.000euro. Acum vrand sa vand acest imobil mi-am gasit un cumparator, cu care m-am inteles la suma de ... (vezi toată discuția)